Novinky

Infiniti přesune ústředí zpět do Japonska

Luxusní značka Nissanu prochází v poslední době dramatickými změnami. Po zprávách, že ukončí výrobu v Británii a stáhne se z evropských trhů, se chystá další významná změna. Celosvětové ústředí automobilky se přesune z Hong Kongu, kde sídlí od roku 2012 a zaměstnává zhruba 180 lidí, zpátky do Japonska, do kanceláří v Yokohamě, kde má centrálu také Nissan.

K přesunu dojde někdy v polovině příští dekády. Infiniti přesídlilo před sedmi lety do Hong Kongu proto, aby „lépe porozumělo důležitému čínskému trhu a utvářelo svou vlastní identitu“. V Číně si značka nevede úplně špatně a identitu už asi není třeba budovat, teď je prý naopak nutné být nablízku Nissanu kvůli „větší efektivitě a prohloubení spolupráce v souvislosti s elektrifikací portfolia“.

Jsou to samozřejmě jen PR prohlášení, v dnešním propojeném světě by Infiniti mohli sídlit klidně v Punta Arenas a spolupráce nebude i nic méně efektivní, o skutečných důvodech stěhování se můžeme jen domnívat, klidně to může souviset s probíhající obchodní válkou mezi USA a Čínou, případně s něčím úplně jiným. 😉