Novinky

Subaru Crosstrek Desert Racer: Mad Max by záviděl

Severoamerické zastoupení Subaru je v motorsportu aktivnější, než japonská centrála. Vloni rozjelo závodní program pro rallycross, a letos iniciovalo vznik speciálu pro vytrvalostní rallye závody Baja.

Jmenuje se Crosstrek Desert Racer a samozřejmě nemá s produkčním Subaru Crosstrek (XV) vůbec nic společného, jedná se o buggy se speciální konstrukcí i zasvěšením. Kdo modro-zlatý speciál pro pouštní závody postavil, Subaru neuvádí, nicméně to není žádné tajemství. Auto postavila a 2,5litrový (atmosférický!) boxer o výkonu 303 k patřičně poladila opět americká firma Crawford Performance.

Opět? Ano, přesně tak. Stejnojmenná buggy už se na soutěžích Baja objevuje od roku 2017 a má z Baja 500 na kontě druhé místo ve třídě a vítězství v kategorii Class 5 Unlimited v nejdelší americké rallye Las Vegas to Reno. Nejnovější vydání tak má samozřejmě opět vítězné ambice, jestli se je povede naplnit, ukáže nadcházející podnik Baja 500, jenž začíná už zítra a kde se speciál objeví díky týmu Grabowski Brothers Racing. V srpnu si Crosstrek Desert Racer střihne Las Vegas to Reno a v listopadu Baja 1000.