Novinky

Honda Civic Type R FK8: 405 koní od Team Dynamics

Výrobce kol a také závodní stáj Team Dynamics je s Hondou ve Velké Británii spjata už řadu let – ve spolupráci s tamním zastoupením Hondy vznikl tovární tým pro britský šampionát cestovních vozů BTCC, jenž získal již několikrát titul série.

Team Dynamics mimo to čas od času vytvoří i nějaký extra projekt, jako třeba rekordní sekačku Mean Mower. Nyní připravil na první pohled docela nenápadný Civic Type R FK8. Auto stojí na lehkých 19″ kolech Pro-Race vlastní výroby, obouvá pneumatiky Dunlop DZ03G, standardní pružiny byly nahrazeny řadou Eibach Pro a brzdová soustava dostala pancéřované brzdové hadice Goodridge.

Především ale trošku narostl výkon. 😀 Díky změnám sání, výfuku, mezichladiče, katalyzátoru a map ECU se zvýšilo stádo pod kapotou o čtvrtinu – CTR teď dává výkon 405 koní a točivý moment 500 Nm. Asi to bude chtít opatrnou práci s plynem, ale určitě to pojede jako protržené. 😉

Team Dynamics bohužel neplánuje tuto sadu prodávat případným zájemcům, jedná se pouze o showcar. Pokud plánujete FK8 vytunit, musíte se poptat jinde…

10 komentářů: „Honda Civic Type R FK8: 405 koní od Team Dynamics

  • FK8 okrem benzínu rád pojedá aj pneumatiky. Nieže by ten apetít bol neúmerný. On závisí od toho, ako divo na tom človek jazdí. Vie to byť celkom pokojný baranček s odpovedajúcou veľmi milou spotrebou (benzínu a /alebo pneumatík). Viem si predstaviť, aký apetít hlavne pneumatík môže mať stádo týchto koní, keď im človek šľahne bičom po zadku…

  • ? prý na první pohled nenápadný Civic type R. Civic je všechno, jenom ne nenápadný ? Jinak samozřejmě mazec na předokolku a 500 Nm ! To bych rád vyzkoušel na okruhu. Civic je prostě na tuning velice cool car.

    • Nenápadný samozřejmě na poměry CTR 😀

  • Taky jsem si všiml, že team dynamics závodil na Masarykově okruhu CA před 3 týdny jako jediný zástupce hondy ve třídě myslím LCR nebo tak nějak. Byl to červený type R a srandovní bylo to, že jim upadla ta černá mřížka vzadu na nárazníku vpravo a tak ji v boxech sundali a za chvíli jim vlála ta druhá ? Jezdili co jsem tam byl na osmé pozici… Každopádně super 12ti hodinovka a Brno je luxusní okruh!

    • TCR Europe nebo jaká série?

      • V Brně se jela Hankook 12 hours, tajpár byl od Synchro Motorsport a jel v kategorii A3. Jak se TCR regulace liší od A3 netuším, kromě toho, že v A3 můžou jezdit i atmosféry.

  • Dnes teda perlím ? nevím jestli jsem to někde už nepsal. Jezdí se série super formula, tj. Honda a Toyota formule a závody jsou na YouTube! Dost dobrý závody.

    • V tom se vůbec neorientuju. 🙁

      • 🙂 Tak začni. Jestli tě už nebaví nudná F1. Tohle jsou závody a dokonce i pár jmen tam budeš znát. Mě se to zdá mnohem lepší než F1 a i když mám možnost sledovat F1 tak tohle má každý na youtube live a zdarma.

Komentáře nejsou povoleny.