Novinky

Nissan Juke 2020: nové informace o druhé generaci

Už to jsou dva měsíce, co jsme naposledy psali o nové generaci Nissanu Juke, tehdy se ukázaly velmi realistické rendery jeho možné podoby. Teď se pro změnu britský Auto Express věnuje informacím o technice. Objevilo se něco nového?

Dá se říci, že nikoli. Redaktor víceméně zopakoval to, co už známe nebo alespoň tušíme, ale proč si neosvěžit paměť? 😉 Nissan Juke II bude stát na nové alianční platformě CMF-B, kterou využívá třeba Renault Clio, lehce se zvětší jeho vnější rozměry i rozvor náprav a díky tomu bude mít juke v kabině více prostoru pro nohy, hlavu, ale i ramena. Zvětší se však i zavazadlový prostor.

Platforma je navržena i pro elektrifikaci, auto by se mělo vyrábět s mild-hybridním systémem pohonu i plug-in hybridem s 9,8kWh akumulátorem a dojezdem na elektřinu až 30 km. Intenzivně se však prý zvažuje i bateriový elektromobil. Základem nabídky však mají být klasické spalovací motory – litrový přeplňovaný benzinový tříválec a turbodiesel 1.5 dCi. Co se nových asistenčních systémů týče, auto by mělo dostat poloautonomní systém ProPilot 2.

Nissan by měl novinku představit v září na autosalonu ve Frankfurtu.

Jeden myslel na “Nissan Juke 2020: nové informace o druhé generaci

  • Bohužel doba, kdy už budou mít všechna nová auta minimálně mild-hybridní systémy se pomalu, ale jistě blíží. A to jen kvůli těm nesmyslným emisním normám ?.

Komentáře nejsou povoleny.