Novinky

Honda Mean Mower: 0-160 km/h za pouhých 6,3 s!

Nové vydání vytuněné sekačky Honda Mean Mower se opět zapsalo do Guinnessovy knihy rekordů. Tentokrát ale nešlo o dosažení maximální rychlosti, to by bylo příliš snadné. 😉 Předchozí Mean Mower, vybavený litrovým motorem z Hondy VTR Firestorm je tak stále držitelem titulu „Nejrychlejší sekačka světa“ s maximálkou 187,6 km/h. Inovovaný Mean Mower se stal pro změnu „Nejrychleji akcelerující sekačkou světa“.

Honda Mean Mower II vychází ze sekačky HF2622, technicky vzato je to však spíš Honda CBR1000RR Fireblade, který umí sekat trávu. 😀 Fároš totiž poskytl motor o výkonu 192 koní, převodovku, řídící jednotku a přístrojový štít. Díky tomu by mohla tahle sekačka jet rychlostí „přes 240 km/h“.

Kromě techniky Blejdu se také odlehčovalo, třeba čepele sekačky jsou z karbonu a sekajda tak váží i s bateriemi a elektromotory pro sekání pouze 69 kg! Posledním klíčovým komponentem jsou speciální slicky Hoosier, které musí přenést výkon litrového motoru na zadní kola.

Tento projekt Hondy a firmy Team Dynamics pod dohledem komisaře Guinessovy knihy rekordů zvládl zrychlení z nuly na 100 mil v hodině (160 km/h) prvním pokusem 6,43 s a druhým dokonce 6,12 s, zprůměrovaný výsledek pro zápis tak má hodnotu 6,285 s.

3 komentáře: „Honda Mean Mower: 0-160 km/h za pouhých 6,3 s!

  • jeste to chce rekord, u kteryho to bude fakt sekat…. jakoze nejvetsi rychlost pri sekani nebo nejrychlejsi posekani fotbalovyho hriste.

    • bitkar: jim to napiš, beztak už neví, jakou blbost zkusit do té gynesofky napsat. Příště to bude nejlépe brzdící sekačka, pak s nejlepší akcelerací 70-100, pak 80-120 no a mezi tím by se třeba našel prostor pro pokus o nějaké to vlastní sekání:-)

Komentáře nejsou povoleny.