Novinky

L200 Absolute: bude Mitsubishi soupeřit s Rangerem Raptor?

Tři diamanty krátce po představení modernizované verze pick-upu L200 ukázaly koncept Triton Absolute, jenž ukazoval možnosti, jak z auta udělat drsně se tvářící stylovku ve stylu kupříkladu Fordu Ranger Raptor. Jednalo se však pouze o studii, na téma případné výroby se Mitsubishi odmítalo bavit.

Od té doby se však udály určité změny. Koncept Triton Absolute absolvoval údajně trip po dealerstvích značky v různých zemích a Mitsubishi si také nechalo vytuněný vzhled auta registrovat u patentových úřadů. Z Austrálie pak přišly informace, že by se Triton/L200 Absolute skutečně měl v omezeném množství prodávat – tedy přinejmenším auto, konceptem Absolute inspirované a přinejmenším v Austrálii.

Podrobnosti zatím nejsou známy, těžko tedy soudit, zda se případná limitka omezí pouze na vizuální stránku věci a jedinými technickými změnami budou ty, které mají na svědomí zvýšení světlosti nebo zda dojde i na další modifikace včetně zvýšení výkonu. Pravděpodobnější je však ta první varianta, Mitsubishi teď potřebuje finanční zdroje využívat efektivněji, než na ladění okrajových modelů… Budeme rádi, pokud se Absolute vůbec dostane do prodeje – a je samozřejmě také otázkou v jakých částech světa.