Novinky

Honda Onsen: autonomní lázně

Jen si to představte – jdete z práce, utahaní po celodenním klikání myší, spaření kvůli nefunkční klimatizaci a rozčilení protivnými spolupracovníky. A místo toho, abyste sedli do rozpáleného osobáku a proparkovávali se kolonou k domovu, se v šatně převléknete do plavek (není podmínkou), župánku (není podmínkou 😀 ) a nastoupíte do elektrické, autonomní Hondy Onsen.

Auto je navrženo jako relaxační zóna – v přední, otevřené části je lehátko, v zadní pak kapsle s horkou vířivkou (teplota asi bude čistě na libovůli uživatelů) a dvojicí masážních křesel. Ta je do auta vsazena nezávisle a disponuje gyroskopickým stabilizačním systémem, podobným těm u kamer a fotoaparátů, jenž zabraňuje tomu, aby se voda přelévala při zrychlování, zpomalování, zatáčení nebo přejezdu nerovností. Cestu domů tak absolvujete v klidu, pohodě a dorazíte svěží, odpočatí a vykoupaní.

Přesně takhle si představuje mobilitu budoucnosti korejský designér Hanbeom Lee a nemůže být pochyb o tom, že autonomní systémy jízdy v budoucnu určitě umožní dělat všelijaké psí kusy, zejména pak v asijských velkoměstech s velmi hustou dopravou, která spíše stojí, než jede. I když na mobilní lázně patří určitě k těm šílenějším projektům. 😀 Pro nás je sympatické, že si pro svůj projekt vybral zrovna Hondu a ne třeba Hjondé. Nebo Fauvé. 😉