Novinky

Toyota Supra GT4 pro zákaznické týmy představena

Gazoo Racing už v březnu ukázalo první snímky závodního speciálu GR Supra GT4, určeného pro okruhové závodění v příslušné třídě dle regulí FIA, tehdy ale šlo teprve o koncept. Nyní se Supra GT4 představuje v podobě, v níž bude nabízena zájemcům z řad privátních týmů pro použití v sezoně 2020.

Jak se liší od studie? Zvenku pouze v detailech, jako je tvar zadního křídla, difuzoru, nový design kol nebo přesun víčka palivové nádrže do růžku dveřního otvoru u spolujezdce. Dramaticky se však proměnil interiér, z produkčního auta už nezbylo vůbec nic, palubní deska je komplet z karbonu a místo volantu tu máme spíše letadlový knipl.

Ačkoli nese označení GR, ve skutečnosti Supru GT4 vyvinula německá divize TMG a to ve spolupráci s firmami Pirelli, Akrapovič a Ravenol, kteří budou logicky dodávat produkty i zákaznickým týmům. Technické parametry mnichovského řadového šestiválce zatím nejsou k dispozici, stejně jako cena a dostupnost, ale lze očekávat, že Supra GT4 bude k dispozici minimálně pro klíčové série Super Taikyu (JPN), GT4 European Series, VLN Endurance Championship Nürburgring (Evropa) a Michelin Pilot Challenge Series (USA).

5 komentářů: „Toyota Supra GT4 pro zákaznické týmy představena

  • zda se mi to, nebo jsou ty mrizky vsude porad zaslepeny??? 🙂
    Jinak ten volant se musi drzet desne blbe ne?

    • Myslíš ty v blatnících? To je bižuterie. 😉

  • Takových blbin a difuzor nechají s dírou pro neexistující výfuk?

    Interiér vypadá drsně, jsem zvědav, až se do někde objeví živě.

    • Si můžeš vybrat, kudy bude čouhat, no… 😀

      • King: jako kdybych chtěl výfuk měnit a zrovna s vývodem na opačnou stranu? To se mi moc nezdá.

Komentáře nejsou povoleny.