Novinky

Type S Concept: co Acura chystá? Bude to Legend?

Acura už minulý rok oznámila, že obnoví sportovní sub-brand Type S, v jehož rámci bude mít každý nabízený model výkonnou verzi. A potvrdila také, že vyvíjí úplně nový přeplňovaný vidlicový šestiválec právě pro potřeby Type S verzí, nejspíš se dvěma turbodmychadly.

Před pár dny se ukázalo, že je připraven další krok – Acura ukáže koncept sportovního sedanu Type S už za necelé dva týdny na Monterey Car Week. V souvislosti s tím, uvolnila teaserové video a fotografii části zádě. O tom, že Acura do Kalifornie něco chystá, se ví už od března a spekulovalo se, že půjde o nástupce luxusního modelu RLX, jenž by se měl opět přejmenovat na Legend.

Dávalo by to smysl, prodeje topmodelu RLX jsou spíše symbolické a je to navíc momentálně nejstarší auto v nabídce Acury. Ale legend to nebude. Alespoň to prozrazuje silueta auta na videu, která neodpovídá proporcemi vozu legendí velikosti. Ostatně teaserové video je zajímavé ještě ze dvou důvodů – v první řadě ukazuje část přídě, která má přední nárazník řešen stejně jako NSX (nebo evropský Civic 9G 😉 ), takže je možné, že se v tomto ohledu všechny Type S budou NSX podobat.

Druhou zajímavostí je opravdu krásný detail zadní svítilny, provedením trochu připomíná tolikrát diskutované „rohy“ u konceptu Civicu Type R minulé generace. A to bude určitě (zase) problém. Spousta příspěvků v různých diskuzích si toto grafické řešení pochvalovalo, ale do série se nejspíš nedostane. 🙁

Otázkou tedy je, jaké auto Type S Concept bude. Podle mého názoru se bude téměř jistě jednat o předobraz nové generace sedanu TLX! Jeho rendery už totiž také mám k dispozici – našel je někdo v USA zapomenuté v infotainmentu svého RDX! A pak že má Honda palubní systémy na nic. 😀 😀

Acura TLX 2021

Podle nich to vypadá, že se je na co těšit, auto má jasně viditelné rysy studie Precision, i když jsem asi očekával u konkurenta aut, jako je BMW 3, Alfa Giulia a Mercedes C ještě trochu více odvahy. Rendery mají určité proporční deformace, způsobené nereálnou perspektivou, ale bezpochyby to bude atraktivní, dynamicky tvarované auto. Nelze si nevšimnout ani posunutí přední nápravy vpřed, podobně jako to má značka Audi, sedan tedy bude mít kratší přední převis a tím pádem lepší proporce.

No – a koncept Type S to celé ještě trošku okoření „tuningovými“ nárazníky, výfuky a svítilnami… Spíš je otázkou, jak moc si Acura dovolí být radikální u sportovních verzí v reálu. Ale na velkou divočinu ve stylu chystaného Type S Concept to nevidím.

5 komentářů: „Type S Concept: co Acura chystá? Bude to Legend?

  • Tak teď už jen stačí, aby TLX Type S pro Evropu přebrandovali na nový Accord Type R 😉

    • 😀 😀 😀
      No, dobre by to bylo 🙂
      Byla by sranda, kdyby se tu prodaval ATR, ale zadny normalni Accord 🙂

      • Když už je jasné, že v Evropě Acura nikdy nebude, mohli by sem časem nějaký prémiový model poslat. Ale moc šancí tomu nedávám.

  • hmm to vypadá po dlouhé době zase na koukatelnou Acuru se sportovními geny 🙂
    nebudu předbíhat, ale zatím to vypadá slibně, ikdyž tu záď bych si představoval štíhlejší než co ukazuje silueta

    • Tak bude to první sedan, co nemá jen předělaný čumák podle Precision. 🙂 Uvidíme co oficiální live fotky. 😉 Bylo jasné, že když se budou držet studie, nemůže to dopadnout špatně. 😀 Jen si myslím, že mohli udělat víc těch hladkých ploch a ostřejší přechody.

Komentáře nejsou povoleny.