Novinky

Honda NSX Indy Yellow Pearl: žlutá je zpátky!

Určitě se mnou budete souhlasit, že správný supersport musí být červený. Nebo bílý. Nebooo …žlutý! Určitě si vzpomenete, že Honda prodávala první generaci NSX také ve žlutém laku Spa Yellow. Jednalo se o modely bez mrkaček (po faceliftu) a v letech 1997-2003 si auto v této barvě koupilo plných 20 % zákazníků! Vzhledem k tomu, že se to NSXku moc slušelo, docela věřím tomu, že musela být řada zájemců o NSX II zklamaná, že žlutá v nabídce chybí.

Aktuální NSX, které je nejdražším v USA vyráběným autem, se nabízí v řadě atraktivních laků včetně luxusního vícevrstvého červeného a modrého, v rámci modelového roku 2019 navíc přibyla i povedená oranžová, ale žlutá stále nikde. Ale to naštěstí už neplatí, Honda nabídku pro modelový rok 2020 doplňuje o barvu Indy Yellow Pearl, která je vzpomínkou na původní lak Spa Yellow (ten byl mimochodem na poslední dva roky výroby 2004-2005 nahrazen odstínem Rio Yellow).

Indy Yellow Pearl je barevně téměř stejná jako Spa Yellow, možná nepatrně tmavší, ale rozhodně s perleťovým efektem, který původní lak neměl. Honda za ní chce příplatek 1000 dolarů a objednávat lze už nyní, předtím bude možné si vůz s tímto lakem prohlédnout příští týden na Monterey Car Week (společně s konceptem sportovního sedanu Acura Type S). První zákazníci dostanou modely 2020 v listopadu.

Pro rok 2020 Honda oprášila ještě jednu historickou barvu – černou Berlina Black. Jeho fotky nejsou zatím k dispozici, ale už je známo, že tento lak se bude dodávat bez příplatku.

5 komentářů: „Honda NSX Indy Yellow Pearl: žlutá je zpátky!

  • Doteď to bylo jasný, modrá. Ale tohle vypadá skvěle. Škoda, že auto jako takové mě zatím pořád ničím nebere, zatímco ten poface co je na jedné z fotek bych bral hned.

    • Tohle je jedno z mála aut kterému sluší snad všechny barvy. Kdybych si ale musel vybrat, tak asi bílá.

      • Vidíš, tu bych si společně se stříbrnou a černou nevybral, líbí se mi ještě červená. V první řadě by se mi ale muselo začít líbit to auto, abych nad tím vůbec uvažoval (odhlédneme-li od finanční stránky).

      • Mně se líbí i ve stříbrné – a to už je co říct 😀

    • Modrá byla určitě top, ale ta teď bych asi šel do žluté 🙂

Komentáře nejsou povoleny.