Novinky

Nissan GT-R a 370Z jako Shooting Brake. Chtěli byste je?

Automobily s karoserií kupé to dnes nemají jednoduché. Jednak už vyšly z módy a na výsluní zájmu bohatých je vystřídala SUV a navíc nepomáhá ani fakt, že jejich praktická využitelnost je minimální – ať už kvůli dvoudveřové karoserii, většinou pouze nouzovým zadním sedadlům, ale zpravidla i malému kufru.

Jedna věc by jim však mohla pomoci – doplnění nabídky (nebo možná nahrazení(?)) verzemi Shooting Brake. Co je vlastně shooting brake? De facto proměna kupé ve dvoudveřové kombi, kdy je splývavá záď nahrazena protažením střechy a strmým ukončením ve stylu hatchbacků. Původně se tyto úpravy objevily už před desítkami let ve Velké Británii, kdy byla kupé (zejména Aston Martin) takto modifikována, aby pobrala střeleckou výbavu.

Příkladem designu ve stylu shooting brake, z nedávné minulosti je třeba BMW Z3 Coupe nebo Volkswagen Scirocco, to jen tak pro představu. 😉 Jak by to ale slušelo takovým modelům na bázi aktuálního Nissanu 370Z a Nissanu GT-R? To ukazuje práce nezávislého designéra a grafika Rain Prisk Design. Zetko by si takhle představit dokázal a líbilo by se mi velmi, u supersportovního GT-R už mi to ale přijde už trošku křečovité. Nissan samozřejmě nic takového neudělá, ale co myslíte vy? Byla by tohle šance na zvýšení zájmu o sportovní kupé?

3 komentáře: „Nissan GT-R a 370Z jako Shooting Brake. Chtěli byste je?

  • Ta 370 vypada libove, bral bych 😀

  • Zetko moc pěkný, GT-R taky ujde, proč ne. Kdyby se toho chopil nějaký profík, věřím, že z toho klidně vyleze něco na úrovni Ferrari FF.

  • Ztko pekny, GTR divny takle…

Komentáře nejsou povoleny.