Novinky

Toyota: Gazoo Racing verze i pro evropské hybridy

Příznivcům japonských aut určitě není třeba připomínat pomalu probíhající renesanci značky Toyota, která se z výrobce anonymních aut pro penzisty zase stává pojmem i mezi petrolheady. Že je vše na dobré cestě i v Evropě, potvrdil teď v rozhovoru pro Automotive News lokální šéf marketingu a prodeje Matthew Harrison.

Ne, že by to už nezaznělo dříve, ale Toyota má v plánu mít v nabídce sportovní derivát každého z nosných modelů značky a označení GR ponesou i některé hybridní verze. Ono to dává vcelku smysl, protože u řady modelů je to právě hybridní pohon, který má nějaký sportovní potenciál – viz třeba 180koňovou hybridní corollu oproti 116koňovému 1.2 Turbo.

Harrison také potvrdil třístupňovou strategii sub-brandu GR – základ v podobě sportovních optipaketů, střed se „znatelným nárůstem výkonnosti“ a pro některé modely samozřejmě i skutečně ostré GRMN. Stranou zájmu Gazoo by neměl zůstat ani pick-up Hilux, za který lobuje u vedení sám šéf divize Shigeki Tomoyama. Pokud bude úspěšný, Hilux GRMN z toho asi nebude, ale nemuselo by zůstat jen u rámů a spoilerů. 😉