Novinky

Nissan Serena: facelift pro MY2020

Byly doby, kdy se velkoprostorový Nissan Serena prodával téměř celosvětově, včetně Evropy. Teď je to ale už bezmála ohrožený druh, stala se z něj čistě asijská záležitost, která se kromě Japonska (kde se jedná o nejprodávanější minivan vůbec) nabízí už jen na některých trzích jižní a jihovýchodní Asie.

Pro modelový rok 2020 dostává adaptivní LED světlomety, novou V-motion masku chladiče a sportovněji působící nárazník s integrovaným lipem. Varianta Serena Highway Star pak má masku ještě o chloupek větší, s jinou verzí výpletu. Ta je de facto na všech oficiálních fotkách.

Přibyly také dvě nové barvy karoserie Sunrise Orange a Dark Metal Gray, takže už jich je 14(!). Změnil se design kol a zvolit lze provedení střechy v barvě Diamond Black. V kabině si lze všimnout nových potahových látek sedadel (včetně nepromokavé varianty, u auta pro rodiny s dětmi k nezaplacení 🙂 ) a pozměněného přístrojového štítu. Koupit lze také designově vymazlené provedení od tuningového specialisty Autech.

O bezpečnostních asistentech asi nemá cenu se zmiňovat, součástí nabídky je však mimo jiné i poloautonomní ProPilot (prozatím starší verze). K pohonu slouží buď atmosférický dvoulitr (pro předokolky) nebo 2.0 S-Hybrid (také pro 4×4). Sedmimístnou FWD verzi lze pořídit navíc i se systémem e-Power, u níž slouží malý spalovací motor jako generátor elektřiny.

2 komentáře: „Nissan Serena: facelift pro MY2020

  • jako s tim designem to v evrope fakt nepujde nikdy (asi ani v usa). To je ok tak pro lidi jako jsme my. Ja bych si to klidne koupil, protoze ten design a typ auta proste tak nejak chapu a proto mi neprijde ani osklivy, naopak je to pekna prakticka kara.

    • Ošklivé to rozhodně není a masku chladiče má kdejaké Audi větší. 😉

Komentáře nejsou povoleny.