Novinky

Subaru BRZ tS: pro 2020 opět verze s levostranným řízením od STI!

Subaru BRZ tS (tS je zkratka pro tuned by STI) bylo v roce 2018 příjemným zpestřením nabídky kompaktního kupé (v USA) pro ty, kteří chtěli něco ostřejšího, než je série. Sice se nesahalo na motor, ale auto dostalo nějaké výztuhy navíc, přepracovaný podvozek, karbonové křídlo, spodní bodykit, lehká 18″ kola a pár dalších drobností.

BRZ tS asi mělo úspěch (koneckonců – jak často se dostane něco od divize STI na trhy s volantem vlevo, že?), protože Subaru of America oznámilo návrat této verze v modelovém roce 2020. Ba co víc – teď je auto levnější, než posledně – skoro o 2000 dolarů (začíná na $31.495). Ale bohužel to má (i z jediné dostupné fotky) jasně viditelný důvod.

BRZ tS 2020 přišlo o stavitelné karbonové křídlo a místo něj se vzadu krčí jen obyčejný spoiler, jenž lze běžně koupit jako příslušenství. A chybí také spodní bodykit. 🙁 To podstatné však naštěstí zůstává – stále tu jsou speciální tlumiče a pružiny Sachs, V-rozpěra v motorovém prostoru, dodatečné výztuhy karoserie a pomocného rámu, větší brzdy Brembo (čtyřpístkové vpředu, dvoupístkové vzadu) a tentokrát měděná 18″ kola s obutím Michelin Pilot Sport o rozměru 215/40. Novinkou je také dostupnost auta výhradně v barvě Ceramic White.

Edice 2020 pro USA bude čítat 300 kusů, takže pokud jste to vloni nestihli jeden z pěti set exemplářů individuálně dovézt, teď máte druhou šanci. 😉

3 komentáře: „Subaru BRZ tS: pro 2020 opět verze s levostranným řízením od STI!

  • tS… proc to neni proste STI.. jako ten napis tS na sedacce na fotce je takovej nic nerikajici.

    • Na STI je to moc málo upravené, já rozumím tomu, že nechtějí znehodnocovat značku. 😉

      • tak to meli vytunit poradne 🙂 nebo tomu dat klasicky nejakou „edition“ nazev 🙂

Komentáře nejsou povoleny.