Novinky

GT-R: Nissan stále neví, jaký bude mít nástupce motor…

Nissan má starosti se svým imageovým sportovním modelem GT-R. V posledních týdnech a měsících už několikrát zaznělo, že automobilka stále neví, kam novou generaci nasměrovat. Zatímco už od počátku bylo jasné, že už to nemůže být auto se spalovacím motorem, další rozhodování je až překvapivě komplikované.

Přestože původně vše nasvědčovalo přechodu na hybridní systém a vypadalo to, že už zbývá jen vybrat tu správnou kombinací komponentů, teď se objevují váhavé hlasy, zda by příští GT-R nemělo být raději rovnou elektromobil, které se dnes jeví jako zajímavější z pohledu image. O liknavém postoji vedení značky informoval v rozhovoru pro australský CarSales přímo produktový specialista na GT-R Hiroshi Tamura.

Na jednu stranu to vypadá jako problém, na druhou je to však dobrá zpráva pro vyznavače oldschoolových supersportů. Nissan totiž nemá zatím v plánu ukončovat výrobu stávajícího GT-R, podle Tamury je auto stále ve formě a nepotřebuje být nahrazeno, takže bude i v dalších letech představovat alternativu k moderním, digitálním superautům. To jsou paradoxy, co říkáte? Když se GT-R před 12 lety objevilo, vytýkalo se mu, že je až příliš přetechnizované… 😀