Novinky

Mitsubishi Lancer: vize nové generace na bázi Mégane

Mitsubishi sice už nějakou dobu prosazuje strategii orientace na SUV, crossovery a elektrifikaci, ale čas od času se objeví spekulace, že by se do portfolia přece jen mohly (časem) dostat kdysi klíčové modely Colt a Lancer, přičemž by si ponechaly i původní koncepci, ne jako v případě jména Eclipse.

Jenže z Tří diamantů lezou nové modely jako z příslovečné chlupaté deky, momentálně se spíš mohutně faceliftuje a ani modelová nabídka SUV ještě není komplexní, natož pak aby se výrobce věnoval nějakým hatchbackům nebo sedanům.

Přitom možnosti by tu byly – ruský autoweb Kolesa přišel s návrhem sedanu Lancer, jenž vznikl modifikací aktuálního čtyřdveřového modelu Mégane, jehož výrobce alianci, do níž Mitsubishi patří, šéfuje. Auto dostalo pro Mitsubishi charakteristickou masku chladiče z úzkými světlomety a z posledních konceptů převzaté denní svícení v rozích nárazníků, společně s tmavým A sloupkem a specificky řešeným zadním sloupkem. Řešení zadních svítilen by se určitě líbilo hlavně v Americe.

Samozřejmě si nemyslím, že by příští lancer měl vypadat jako mégane po plastické operaci, dost na tom, že se Mitsubishi nejspíš do budoucna nevyhne využití francouzské techniky (pokud nedojde k rozchodu Nissanu a Renaultu), ale návrat sedanu s tímto jménem bych si opravdu přál. Už kvůli Evu… 😉

Jeden myslel na “Mitsubishi Lancer: vize nové generace na bázi Mégane

  • jako hezky, ale proboha… zas mit prebrandovany megan. To je upadek.

Komentáře nejsou povoleny.