Novinky

Toyota bude vyrábět elektromobily s čínským BYD

Mám takový pocit, že za chvíli už bude problém najít nějakou čistokrevnou Toyotu. Japonská jednička rozjela v posledních letech tak širokou spolupráci s řadou různých partnerů, že už se v tom pomalu přestávám orientovat. Ba co víc, přibývají další.

Toyota nyní oznámila, že ve spolupráci s čínskou automobilkou BYD bude vyvíjet a vyrábět bateriové elektromobily pro čínský trh. Bude se jednat o vozidla kategorií sedan a SUV a také o akumulátory pro ně. První vozy se začnou nabízet pod značkou Toyota někdy v období 2020-2025.

Zatím není známo, jak spolupráce bude probíhat, ale vzhledem k tomu, že BYD v Číně už nyní vyrábí a prodává plug-in hybridy a elektromobily v obrovském množství, předpokládám, že podíl Toyoty na projektu bude primárně formou financování. Přitom už příští rok bude Toyota prodávat elektrifikované C-HR prostřednictvím svých joint-venture s automobilkami GAC a FAW.

3 komentáře: „Toyota bude vyrábět elektromobily s čínským BYD

  • V tom bude čistě politika pro čínský trh, víc bych za tímto konkrétním krokem nehledal ☺️

  • Tak hlavně ať nám sem do Evropy nezapomenou nějaké poslat a hlavně ať je to alespoň o půlku nebo nejlépe dvakrát tak dražší! Oni si opravdu myslí, že to Evropané budou kupovat ve velkém. Jsem na ty prodeje sám zvědavý aneb prodej levnou techniku za draho.

    • Náš problém je hlavně to, že to co si můžeme přát a trendy všeobecně určují námi nezvolení úředníci v Bruselu.

Komentáře nejsou povoleny.