Novinky

Bývalý šéfdesignér BMW skončil i u Infiniti

Ještě to není ani dva a půl roku, co u BMW skončil hlavní designér Karim Habib a odešel šéfovat designérskému oddělení Infiniti. Těžko soudit, co bylo impulzem této změny, ale podle mě toho Habib v Mnichově moc nepředvedl. No – a u Infiniti nejspíš také ne, vyměnit šéfdesignéra po dvou letech, to není vůbec obvyklé.

Koneckonců několikrát jsem se zmínil, že koncepty elektromobilů Infiniti, které Habib dohlížel, jsou takové divné… Možná jsem nebyl jediný, kdo si to myslel. Každopádně Infiniti ani sám Habib se k důvodům blíže nevyjadřují, Japonci mu pouze poděkovali za pomoc s návrhem vzhledu budoucích elektromobilů.

Habiba nahradí u Infiniti druhý nejdůležitější designér Nissanu Shiro Nakamura (49 let, u Nissanu od roku 1993), jenž má mimochodem na triku i koncepty Infiniti QX Inspiration a Prototype 10 (ale třeba i nádherný Essence z roku 2009), tedy poslední hezké studie této luxusní japonské značky. Tak držme palce, aby mu šla práce i nadále tak dobře od ruky. 😉

8 komentářů: „Bývalý šéfdesignér BMW skončil i u Infiniti

  • aspon to zas bude delat japonec no…

  • Myslím, že v tom máš trochu hokej.

    Habib měl 3 koncepty: Projekt 10 (paráda), Q Inspiration (paráda) a QX Inspiration (nic moc, to jediné jsi taky kritizoval).

    Takže já moc nerozumím, co se tam mohlo stát. Kvůli jednomu nic-moc konceptu ho předpokládám nikdo nevyhazoval.

    Nakamura-san a jeho Essence byla sice parádní věc, ale dnes už je to passé, vždyť to dělalo tvář Infiniti pomalu 10 let. A právě to, kam to táhl habib s Q Inspiration a P10 se mi líbilo moc, takže za mě škoda. Jsem zvědav, s čím se vytasí do série jako nástupce právě směru, který udal Essence.

    • Uff, už píšu blbosti, holt pátek odpoledne – myslím samozřejmě „Prototype 10“, ne Projekt 10…

      • B9 Tribeca bol výborný a zapatinas aj tak šiel

    • Nene, Q Inspiration byl právě zase Nakamura. Takže kromě dost nicneříkajícího Prototype 10 Habib u Infi nic nepředvedl.

      • King: asi používám nějaký špatně informovaný zdroj:-)
        „Pod designem je už podepsán Karim Habib, ex-šéfdesignér BMW a za sebe musím říci, že se mi nový směr, kombinující oblé a ostré tvary líbí mnohem víc, než ten dosavadní. “
        https://www.japan-cars.cz/2018/01/16/infiniti-q-inspiration/

        Nevíš o nějaké lepší stránce o JP autech? 🙂

        • Ono to tak původně bylo, ale teď se za autora označuje Nakamura. Asi to Habib pouze odkýval…

          • King: hmm, tak to musí být skvělé pracovní prostředí. Nejdřív prezentují koncept jako práci jednoho, aby pak začali tvrdit, že je to práce jiného? Tam bych „chtěl“ dělat…

            Uvidíme, jak to bude pokračovat. Zatím to vypadá na něco shnilého v království nekonečném…

Komentáře nejsou povoleny.