Novinky

Průzkum spokojenosti v Americe: čtyři japonci v první desítce. Toyota chybí!

Nejnovější studie ACSI (American Customer Satisfaction Index) ukázala, jak jsou američtí zákazníci spokojeni s jednotlivými automobilovými značkami. Celkově v průměru spokojenost meziročně poklesla o 3,7 % na skóre 79 ze 100 bodů a pomohlo tomu 21 značek ze sledovaných 27. Majitelé aut si stěžují zejména na zhoršení kvality.

Jako v mnoha dalších statistikách, i zde vede Lexus a to před Mercedesem. Od třetího místa až po deváté mají všechny značky rovný počet bodů (procent). A je mezi nimi Honda, Subaru a Infiniti. Až těsně za první desítkou se umístila Toyota, což je dost nezvyklé, 😉 ale ztráta je minimální. Do nadprůměru se z pohledu spokojenosti dostala ještě Acura na 16. místě.

Největším „šplhounem“ statistiky je Infiniti, které poskočilo o pět bodů, o čtyři naopak propadla Mazda (20. místo) dost nelichotivou pozici na konci žebříčku mají Mitsubishi a Nissan (ten si pohoršil dokonce o 6 %). Horší už jsou pouze Chrysler a Dodge…

V první desítce je tak osm(!) prémiových značek, z toho dvě japonské a jediní dva mainsteamoví výrobci pochází také z Japonska a jeden skončil těsně za Top 10. To je velmi solidní výsledek, někteří ale přece jen musí trochu přidat…

2 komentáře: „Průzkum spokojenosti v Americe: čtyři japonci v první desítce. Toyota chybí!

  • Ja porad nechapu, jak muze byt mozne, ze ty obycejne vozitka (Honda), mohou mit lepsi kvalitu nez premiovky ze stejne rodiny (Acura). Leda, ze by ty premiovky byly znevyhodneny tou vetsi slozitosti. Protoze jinak nechapu, jak muze byt treba Pilot kvalitnejsi nez MDX. Jako pripadny zakaznik Acury bych tedy ocekaval, ze naopak Acury budou znatelne kvalitnejsi.

    • Vsak to je ono. Pruzkum nemeri kvalitu, ale spokojenost. Acura muze byt klidne kvalitnejsi, ale zakaznik ocekava, ze je to jak Lex a kdyz neni, je nespokojen. Naopak zakaznik Hondy ma ocekavani nizsi a je prijemne prekvapen a tedy spokojen, i kdyz to tak dobre jako Acura neni.

Komentáře nejsou povoleny.