Novinky

F1 2019 Monza: oba Red Bully i přes penalizace na bodech

Velká cena Itálie byla po všech stránkách chaotická. Nejprve se ve frašku proměnil závěr kvalifikace, kdy většina jezdců kvůli taktizování nestihla zajet ostré kolo. Doplatil na to i Albon z Red Bullu, jemuž patřilo až osmé místo. Ještě hůř ale dopadl kolega Verstappen, jenž vypadl už v první části, když se mu do nouzového režimu kvůli protočení kol přepnul motor (holt je moc nadupanej 😉 ). Ale nic se nedělo, stejně by kvůli penalizaci startoval z chvostu startovního pole. Nic moc s novým motorem nepředvedlo ani Toro Rosso, Kvyjat si vyjel 12. místo a na 17. kvůli penalizaci spadl Gasly.

Ani závod se pro jezdce Hondy nevyvíjel moc dobře. Verstappen po startu nedobrzdil do první zatáčky a rozbil si v únikové zóně přední křídlo, takže rovnou zamířil do boxů a nabral hned na začátku půlminutovou ztrátu. Ale vypořádal se s ní se ctí, pěkně si zapředjížděl (bohužel mimo záběry kamer) a protože už nedokázal během několika kol zdolat sedmého Péreze, skončil nakonec osmý.

Albon si také nevedl zle, ale pak si zkrátil šikanu a vyfasoval pětisekundový trest, takže nakonec skončil šestý, když nedokázal zaútočit na Hülkenberga.

Daniil Kvyat podal slušný výkon a držel se na bodovaných příčkách, ale únik oleje mu nakonec vystavil stopku. Ze 17. místa na 11., tedy těsně za body, dojel Pierre Gasly, jemuž závod pokazil Stroll, kvůli němuž musel do kačírku, takže Monza se moc nepovedla. Tak snad bude za dva týdny v Singapuru lépe…

P.JezdecTýmČas/ztrátaKolaBody
Charles LeclercFerrari1:15:26.6655325
Valtteri BottasMercedes0.8355318
Lewis HamiltonMercedes35.1995316
Daniel RicciardoRenault45.5155312
Nico HülkenbergRenault58.1655310
Alexander AlbonRed Bull59.315538
Sergio PérezRacing Point1:13.802536
Max VerstappenRed Bull1:14.492534
Antonio GiovinazziAlfa Romeo1 kolo522
10 Lando NorrisMcLaren1 kolo521
11 Pierre GaslyToro Rosso1 kolo52 
12 Lance StrollRacing Point1 kolo52 
13 Sebastian VettelFerrari1 kolo52 
14 George RussellWilliams1 kolo52 
15 Kimi RäikkönenAlfa Romeo1 kolo52 
16 Romain GrosjeanHaas1 kolo52 
17 Robert KubicaWilliams2 kola51 
– Kevin MagnussenHaas 43 
– Daniil KvyatToro Rosso 29 
– Carlos Sainz Jr.McLaren 27

4 komentáře: „F1 2019 Monza: oba Red Bully i přes penalizace na bodech

  • Ten Stroll byl naprosto dokonalej – jak tam stál, „he went back like an idiot“ a šup, vjede tam jako idiot on… Fantastickej závod Leclerc, nakopání zadku dementovi Hamiltonovi byla radost, Bottas je jak jsem už několikrát psal naprostý Barrichello, nedokáže nic než nosit vodu a Hamák tak má štěstí – Vettel ho nemá a měl by se sebou něco dělat, případně jít do důchodu.

    U RB škoda, Max mě přišel z opakovačky že snad už pomaleji jet nemohl a stejně to nestačilo. Ale to je fuk, důležitý je, že dokáže jet rychle jak on, tak Albon a věřím, že příště bez penalizace zase budou v pohodě nahoře. Překvápko jsou Renaulty, těm pauza zjevně pomohla a konečně to není taková ostuda, McLaren i nadále ukazuje, že nejsou schopní postavit slušné auto a opět, dobře jim tak.

    • Nebýt té výměny nosu, byl by Max nejhůř za Riccim, rychlost určitě mají, ale posledních pár závodů i pech, snad se to otočí.
      Renceq předvedl naprostý úlet, jsem zvědavý, jestli to byla náhoda nebo na něco přišli. McLaren měl spíš dneska taky smůlu, ti se naopak až do Monzy furt zlepšovali.

      • King: nevím, jestli je Maxova horlivost v první zatáčce „pech“…

        Myslím, že hlavní štěstí Rencka bylo v tom, že oba RB startovaly zezadu a udělaly chyby (Albon už v kvaldě tím, že nic nezajel, pak v závodě, k tomu Max první zatáčka..). Rychlejší než RB nejsou. Jestli je dá McLaren je velká otázka, podle mě ještě dnes trpí na svou vlastní blbost, kdy při spolupráci s Hondou všechno házeli na ně a tím se práce na šasi neposouvala tak, jak mohla. Teď mají Rencka a není to tak, že najednou je vše OK a protože OK už pěkných pár let nic nebylo, objevují všechno pomalu.

        • Tak jako se celou sezónu mluví, že Ferko jede s nízkým přítlakem a odporem na maximálku a Mergl s RB spíš do zatáček, tak o podobném rozložení sil se mluví i u Renaultu vs. McL
          Takže v Monze a ve SPA jim to fungovalo, ale po zbytek sezóny se podle mě vrátí McL před Rencka.

Komentáře nejsou povoleny.