Novinky

Super GT 2019 Autopolis: tažení Lexusu pokračuje

Závody japonských gétéček už mají letos za sebou šest podniků. Z předešlých pěti vyhrály Lexusy LC 500 čtyřikrát a …ten poslední nedopadl jinak. 🙂

V trénincích na sebe sice upozornily hlavně Hondy NSX, kterým patřila i první řada na startovním roštu, před GT-Rkem a LC 500 ve druhé řadě. První polovina závodu vyznívala dobře pro vítěze kvalifikace Keihin, ale pak začalo pršet, Lexusy dříve přezuly na mokré pneumatiky a převzaly vedení. NSX zabojovalo a závod dokončilo na druhé pozici, obklopeno trojicí Lexusů. Druhé NSX dojelo na pátém místě, před dalším LC 500.

Závod se vůbec nepovedl Nissanu, nejlepší auto dojelo až deváté, což je nejhorší letošní výsledek a vzhledem k tomu, že do konce sezony zbývají dva závody (vlastně tři, díky dvouzávodovému DTM formátu posledního podniku na Fuji), je jen velmi malá pravděpodobnost, že šampionem bude někdo jiný, než stáj Lexusu, už jde jen o to, která.

Povedený víkend pro Lexus potvrdil vítězstvím (a čtvrtým místem) v GT 300 vůz RC F GT3, dosavadní lídr šampionátu ARTA NSX GT3 dojel šestý.