Novinky

Nissan Titan 2020: po faceliftu s výkonem 406 koní

Nissan na State Fair of Texas představil modernizovanou verzi full-size pick-upu Titan modelového roku 2020. Ta je poměrně jasně rozpoznatelná podle nové přídě Powerful Warrior, na níž se objevují tři varianty masky chladiče, nové LED světlomety a diodové denní svícení (a osvětlení ložné plochy). Ostřejší design má také nárazník s mlhovkami. Nový design mají i zadní svítilny, stejně jako kola. Exteriérový komplet završují nové barvy Red Alert, Baja Storm a Cardinal Red Metallic.

Kabina dostala nový přístrojový štít se 7″ displejem, středovému panelu vévodí 8″ panel infotainmentu, který lze nahradit devítipalcovým. Na palubě je wifi router s možností připojení až šesti zařízení a dokoupit lze dvoudílnou panoramatickou střechu, která je jedna z největších ve své kategorii.

Nebývá to obvyklé, ale došlo i na upgrade motoru, i když lehký. Vidlicový osmiválec o objemu 5,6 l má teď výkon 406 koní a točivý moment 559 Nm, tedy o 10 koní a 26 Nm. Navíc je zkombinován s novým devítistupňovým automatem namísto dosavadního sedmistupňového. Naftový pětilitrový osmiválec Cummins z nabídky zmizel.