Novinky

Krize Infiniti pokračuje: 44% pád prodejů na klíčovém trhu

Stejně jako Nissan, ani jeho luxusní značka Infiniti teď nezažívá právě dobré časy. V příštím roce kompletně opustí západoevropské trhy, balí to i v Austrálii, zbavilo se šéfdesignéra, a navrch přesouvá ústředí do Japonska, aby mohlo těsněji spolupracovat s Nissanem, ať už to znamená cokoli. Ještě že situace na nejdůležitějším trhu, v USA, je stabilní, že?

Bohužel …nikoli. Infiniti v září ve Státech prodalo jen 7031 aut, což představuje pád oproti srpnu o strašidelných 43.9 %! Infiniti není zrovna masově prodávaná prémiová značka, ale minulý měsíc jí výrazně utekla nejen Acura (11.098) a Cadillac (12.093), ale dokonce i Lincoln (8455) a Land Rover (7488 ks), kteří jsou v USA spíš do počtu. Ano, srpen bývá v USA prodejně silný měsíc, ale bohužel to není anomálie – za prvních devět měsíců letošního roku došlo u Infiniti meziročně k poklesu o 16,5 % a vypadá to, že to do konce roku nebude lepší.

K důvodům propadu se američtí analytici zatím nevyjadřují, Infiniti má však slušné portfolio většinou relativně čerstvých modelů. Dost možná má na tomto stavu podíl i komplikovaná situace Nissanu. 🙁 Doufejme, že se situace co nejdřív vrátí do normálu. 🙂

3 komentáře: „Krize Infiniti pokračuje: 44% pád prodejů na klíčovém trhu

  • Takhle to přece nejde srovnávat. Ne, že by 44% nebylo hodně, ale třeba Acura má -27. Srpen a září jsou prostě různé měsíce. Smysl má srovnání meziroční a asi to nebude nic moc, protože Acura je taky 18 dole.

    • Řekl bych, že by u Infiniti byli za -27 docela rádi. 😉

      Nevím, odkud čerpáš, ale co jsem se dočetl, Acura by měla mít se zářím včetně YtD -1,5 %

      • King: však já nepíšu YTD, ale -27 je srpen-září a -18 je září-září.

Komentáře nejsou povoleny.