Novinky

Toyota Crown Sport Style: vkusný optipaket pro luxusní sedan

Sedan Toyota Crown je jedním z nejluxusnějších aut nejen této značky, ale japonských výrobců vůbec, jenže i majitelé vozů této kategorie mají občas nějaké sportovní ambice. Když ne na silnici, tak alespoň vizuální, sportpakety vzhledu auta jen málokdy ublíží.

A sportovní optipaket pro Crown je přesně ten případ. Překvapivě to není dílo divize Modellista, natož pak TRD, hlásí se k němu přímo Toyota, která jej charakterizuje jako „adult sporty look“. Sada zahrnuje v rámci značky unikátní design 18″ kol, která jsou ale nejen pohledná, ale měla by být i tišší (ano, opravdu kola, nikoli pneumatiky). Světlomety a zadní svítilny dostaly smoked vzhled, domečky mlhovek, přičemž rámeček masky chladiče a lišta na víku kufru jsou vyvedeny v tmavém chromu.

Interiér s převažující černou barvou zkrášlují decentní červené doplňky na palubní desce, výplních dveří, středovém tunelu, sedadlech i koberečcích. Standardem jsou látková sedadla s koženkovými boky, ale lze objednat i celokožený paket.

Toyota Crown Sport Style se dodává s dvoulitrovým turbomotorem o výkonu 245 koní a točivým momentem 350 Nm, zkombinovaným s osmistupňovým automatem a pohonem zadních kol nebo jako 2,5litrový hybrid s celkovým výkonem 226 koní, roztáčejícím volitelně zadní nebo všechna čtyři kola.