Novinky

Honda Breeze: ostřejší brácha CR-V

Začíná to už opravdu vypadat, že nejlépe vypadající auta prodává Honda trošku překvapivě v …Číně. Začalo to crossoverem XR-V, což je dynamičtěji vyhlížející verze HR-V, pak se objevilo zajímavé SUV-kupé Avancier a teď to pokračuje zajímavou modifikací modelu CR-V.

Honda CR-V, vyráběná ve spolupráci s Guangzhou Motors, se jmenuje Breeze a od výchozího modelu se liší přepracovanou přídí a zádí. Výsledkem je auto, pro které platí to samé, jako pro XR-V – vypadá sportovněji, než výchozí verze. Maska chladiče ve stylu accordu je ostřeji tvarovaná, místo chromových orgií jednoduchá lamela a k tomu úzké, agresivní světlomety. Provedené změny se projevily na mírně větší délce 4634 mm (+34 mm), ostatní rozměry zůstaly beze změn.

V podobném stylu se nese i záď breeze – jednoduché, úzké zadní svítilny s tmavou optikou, přecházející do integrovaného spoileru a méně baculaté páté dveře způsobují, že tohle CR-V má docela koule.

Interiér i technika jsou identické s naším CR-V, jen s tím rozdílem, že v nabídce chybí manuální převodovky. Určitě nejzajímavější je verze Breeze Black Edition s tmavými koly, černými zrcátky a dalšími tmavými exteriérovými prvky. Tak mě napadá – Honda vzhledem k nevýznamnosti evropského trhu a současně jeho podobnosti (co se emisních pravidel týče) s Čínou, plánuje do Evropy vozit právě čínské specifikace aut. Pokud by se to týkalo i designu, jsem rozhodně pro. 😉

Doplněno: Honda nyní zveřejnila kvalitní oficiální fotografie nové Hondy Breeze, doplňuji je tedy do původního článku, protože jinak žádné další informace k dispozici nejsou. Tedy až na oznámení základní ceny – ta v přepočtu činí 590 tisíc korun.

7 komentářů: „Honda Breeze: ostřejší brácha CR-V

  • musím říct že se mi tohle CRV s předkem accordu líbí ? ale musím taky říct že se mi líbí současně i ta US verze.

    • Současné CR-V vypadá dobře, to je bez debat. Ale tohle mi přijde ještě o kus lepší. 🙂

  • Konečne zadné svetlá, ktoré by si zaslúžilo aj CRV.

  • Predek je fajn, ale zadek je bomba, takhle by melo vypada CR-V, skoda…

    • Jak vidno, jde to i bez chromových berliček. Překvapuje mě, že v konzervativní Evropě se jede v chromu a v Číně, která si potrpí na všelijaké cirkusy, udělají takhle vyzrálou verzi.

      • King: taky to nechapu, pritom jinak tam jedou v neskutecnym nevkusu… Holt Cina je pro ne zajimavejsi trh neu dementni rudoelektricka Evropa.

        • ten nevkus už taky neplatí, doba pokročila…

Komentáře nejsou povoleny.