Novinky

Toyota a Lexus prodlužují záruku na baterie hybridů

Toyota se věnuje automobilům s benzino-elektrickým systémem pohonu už více než dvacet let a za tu dobu si získala desítky milionů nadšených vyznavačů této techniky, která ani po tak dlouhé době nevypadá, že by byla slepou cestou vývoje automobilů. Navíc si i dnes drží prvenství v počtu prodaných hybridů a to i přesto, že konkurence v této oblasti hodně posílila.

Jenže Toyota tvrdí, že i po tak dlouhé době se stále najde dost lidí, kteří nemají k akumulátorům hybridních aut úplnou důvěru. A ty by mohla nalomit nová, prodloužená záruka na baterie, kterou značky Toyota a Lexus nabídnou na americkém trhu. Hybridní, plug-in hybridní i vodíková auta obou značek počínaje modelovým rokem 2020 budou mít základní garanci na akumulátory prodlouženou z osmi na 10 let nebo 240 tisíc kilometrů. Doposud to bylo osm let a 160 tisíc.

Na ostatní elektrické komponenty systému zůstává záruka osmiletá (160k km). Předpokládám, že dojde k přehodnocení záruky i u aut v Evropě, ale takhle v pondělí večer se to nezjišťuje úplně snadno. 😉 Pokud máte nějaké informace ohledně tohoto tématu, budu rád za reakci. 🙂

Jeden myslel na “Toyota a Lexus prodlužují záruku na baterie hybridů

  • by me zajimalo co presne ale garantujou.. jestli i nejaky dany pokles kapacity a tak…

Komentáře nejsou povoleny.