Novinky

Subaru STI S209 je dražší, než Porsche Boxster!

Japonské automobilky mají zajímavou schopnost vyšponovat ceny speciálních edicí svých modelů do absurdních výšin. Změn na autě ani nemusí být moc, ani nemusí být nijak významné a cenovka letí strmě vzhůru, dobrým důvodem už je pouze to, že si kupujete něco jiného, než naprostá většina ostatních. A což teprve v případě, kdy je speciální edice opravdu speciální.

Amerika nyní zažívá euforii, že se povedlo vymodlit si limitku Subaru WRX STI S209, z níž se doposud mohli těšit pouze zákazníci značky v Japonsku. Ale teď přichází druhá strana mince – Plejády oznámily cenu. 😉

Základní STI lze v USA koupit za 37 tisíc dolarů a jistě víte, že to není žádný holobyt. Tak kolik mohou chtít za S209? O čtvrtinu víc? Ale jděte. 😀 Slyším o třetinu? Kdepak… A co o polovinu? Ano, to už jsme realitě podstatně blíž, ale stále to není ono.

Nebudu vás už napínat. Subaru WRX STI S209 stojí 64 tisíc dolarů (bez dopravy…)!!! Je tedy ještě o pořádný balík dražší, než například Porsche 718 Boxster, které startuje na 59 tisících dolarů – a pět tisíc je u auta v USA obrovský rozdíl. Nebo – pokud chcete příklad stejně drahého japonského auta – za 65 tisíc pořídíte Lexus RC F s V8 5.0 a výkonem 480 koní. Takže to už musíš být opravdu militantní subarista (nebo bohatý sběratel), aby sis S209 koupil. 😀 To ale nemění nic na tom, že je super, když Subaru občas nějaký svůj výjimečný model nabídne i s volantem vlevo.