Novinky

Toyota Yaris 2021: nová generace oficiálně. Povedla se

Po včerejším úniku fotek nového yarisu tu nyní máme oficiální představení japonského subkompaktu. Jak už bylo řečeno včera, auto zaujme velmi agresivní přídí a neobvykle tvarovaným C sloupkem, společně se specifickými zadními svítilnami.

Ačkoli má auto novou platformu TNGA s delším rozvorem (+5 cm), na délku přišlo o půl centimetru ;-), na výšku o 4 cm a naopak na šířku má o 5 cm více. Agresivní vzhled tedy podporují i svalnatější proporce. Toyota také slibuje nižší posaz (vyplývající z možností TNGA GA-B), přičemž zbrusu nový interiér se nesnaží hrát na dospělé auto – má svěží, hravý design palubní desky s dominantním centrálním tabletem. K dispozici bude i příplatkový desetipalcový head-up displej.

K pohonu bude sloužit trojice pohonných jednotek, jejich dostupnost se však bude v různých částech světa lišit. Dvojici benzinových tříválců doplní hybrid, jehož základem bude taktéž atmosférická tříválcová patnáctistovka. Ta by měla být o 15 % silnější, než dosavadní verze, přičemž spotřeba má klesnout o pětinu. NiMH akumulátory budou nahrazeny Li-Ion články, které budou o 27 % lehčí. Prodej auta bude zahájen v polovině příštího roku, jedná se tedy o modelový rok 2021.

4 komentáře: „Toyota Yaris 2021: nová generace oficiálně. Povedla se

  • Kde už jsem takové zadní světla jenom viděl?

    Jinak takový dotaz – proč nejde galerie zvětšených fotek rolovat? Zvětšit fotku, zavřit, otevřít další, zavřít – otrava.

    • Zkusím se na to zeptat 😉

  • Na perexové fotce je to Mazda 2, až jsem si říkal, jestli to (stejně jako tuším sedan v USA) není jen to stejné s logem Toyoty. Vypadá to takhle fakt dobře, bohužel ty motory… Jsem zvědav, co budou ty dva benzíny, ale s warťasovým hybridem mě teda nepotěšili… Zajímavé, že to dělají ve chvíli, kdy naopak CH-R dostane 184 hp.

    • Je docela dobře možné, že nová Mazda2 bude pro změnu Yaris. 😉

Komentáře nejsou povoleny.