Novinky

Acury NSX a ARX-05 ovládly americký okruhový seriál IMSA

Honda zažívá letos báječnou motorsportovou sezonu. Po zisku Poháru konstruktérů IndyCars si nyní připisuje triumfy v šampionátu IMSA SportsCar Championship. Asi se sluší začít tou prestižnější kategorií – třídu prototypů DPi vyhrála posádka vozu Acura ARX-05 #6 Juan Pablo Montoya (ano, TEN Montoya 😉 )/Dane Cameron a protože posádka druhé acury Helio Castroneves/Ricky Taylor skončila celkově třetí, má Acura nejen jezdecký titul, ale i Pohár týmů a konstruktérů. Nebylo to ale snadné, Tým Cadillacu Whelen Engineering skončil pouhých pět bodů za Acura Penske a zkraje sezony to vypadalo, že nebude mít konkurenci.

Třídy DPi se účastní také Mazda a Nissan, nejlepší mazda týmu Joest skončila pátá a hirošimské značce patří třetí místo v poháru konstruktérů. Bojovala statečně, mazdy si připsaly čtyři pódiové double a z toho tři vítězství, stejně jako Acura. Nissan je však poslední, čtvrtý. Ale popravdě řečeno stáj Core Motorsport s jediným autem v poli letos nepředstavovala žádné nebezpečí pro ostatní značky.

Neméně úspěšně si vedla Acura i v kategorii gétéček. Speciál NSX GT3 Evo stáje Meyer-Shank Racing s posádkou Trent Hindman/Mario Farnbacher (#86) získal celkové vítězství, druhý vůz Catherine Legge skončil celkově devátý. I to stačilo na zisk Poháru týmů, šampionát konstruktérů získalo Lamborghini, Acura skončila druhá, pouhý jeden bod před Porsche. 😉

Ve třídě GTD závodí samozřejmě i Lexus RC F GT3 stáje Vasser-Sullivan. Jeho jezdci skončili na šestém a osmém místě celkově a to zajistilo pátou příčku v Poháru konstruktérů a šestou v Poháru týmů.