Novinky

Toyota C-HR: přichází verze GR Sport

Toyota již dříve potvrdila, že všechny modely značky dostanou úpravy od divize Gazoo Racing – některé ostré verze GRMN, jiné pouze soft pakety GR Sport. Nyní se nabídka rozšiřuje o nové GR Sport, dostává jej již tak dost dramaticky vyhlížející crossover C-HR.

Bohužel to zatím vypadá, že bude k dispozici pouze v Japonsku, ale možná se později rozšíří i do dalších zemí. Zvenku se GR Sport liší 19″ koly s pneumatikami 225/45 a novým předním nárazníkem s masivním nasávacím otvorem a jinak tvarovanými vertikálními domečky mlhovek, zadní nárazník s difuzorem je osazen čtveřicí koncovek výfuku.

V kabině se objevil menší volant se stříbrným obšitím, hliníkové pedály, tmavě stříbrné dekory, startovací tlačítko GR a skvěle vypadající sportovní sedadla. Sympatické na tomto GR Sport je, že modifikace zahrnují i dodatečnou výztuhu pod podlahou, která zvyšuje tuhost konstrukce, sportovní podvozek se specificky naladěnými tlumiči, pružinami i stabilizátory a navrch i modifikované řízení s cílem zlepšit odezvu.