Novinky

Toyota Wildlander: RAV4 ve stylu Lexusu

Toyota má nové SUV! Jmenuje se Wildlander a jestli vám je povědomé, tak se vůbec nedivím. Vychází totiž z modelu RAV4, …tedy jinak – je to RAV4, které má (pouze) přepracovanou příď a záď. Wildlander přišel o ostré, dravé rysy předních světlometů a masky a nahradil je – o něco méně ostrými a dravými. 😉

Novinka působí také poměrně dynamicky, ale není tak geometrická, světlomety a domečky mlhovek kombinují oblé a ostré linie, maska chladiče zase řešením horní části připomíná vozy značky Lexus. Světlomety pak disponují příjemnou novinkou – technikou Matrix LED, která umožňuje jízdu s dálkovými světly, aniž by došlo k oslnění protijedoucích řidičů. Nový design mají též zadní svítilny a nárazník.

K pohonu Toyoty Wildlander slouží buď atmosférický benzinový dvoulitr s výkonem 170 koní, zkombinovaný s CVT nebo hybrid s 2,5litrovým benziňákem o výkonu 219 koní. A pokud se ptáte, k čemu je Toyotě další RAV4, je to kvůli čínskému trhu. Tento model bude vyrábět a prodávat joint-venture GAC-Toyota.

3 komentáře: „Toyota Wildlander: RAV4 ve stylu Lexusu

  • Tak na rozdíl od Hondy tady je mi celkem jedno, že to Toyota nechává Číňanům – nemůžu si pomoct, ale hlavně ten předek je u RAV4 hezčí. Mě se teda líbí čím dál, tím víc, hlavně dvoubarevné kombinace. Asi je to nějaký můj nový úlet, protože se mi líbí i další krabice a taky hlavně dvoubarevná – Volvo XC40.

    • Tady je totiž zřejmé, že to je naroubované. Ale u CR-V, potažmo XR-V, je ten lifting lepší, než originál…

      Dvoubarevné verze jsou fajn. Ono i XC40 je fajn, Ingenlath se s tím novým designem vytáhnul. Na to, jak se mi nelíbily původní koncepty, to fakt funguje. Akorát je blbý, že to je Volvo. 😀

      • King: jo, mohl to vyrobit někdo jinej, ale je to pěkný. Mám teď takové rozpolcené období, protože se mi na jedné straně líbí krabice jako RAV nebo XC40 a na straně druhé pořád můžu UX a CX3-CX30.

Komentáře nejsou povoleny.