Novinky

Mitsubishi MI-Tech Concept: elektro-boogie

Hlavní hvězdu stánku Mitsubishi na TMS 2019 už trochu známe z oficiálních teaserů i předvčerejšího úniku první fotky, nyní je tu ale MI-Tech Concept oficiálně. Tři diamanty ho označují jako elektrické buggy, vybavené plug-in hybridním systémem pohonu s benzinovou turbínou namísto klasického spalovacího motoru, jehož výhodou jsou malé rozměry a současně vysoká efektivita.

Takto získaná elektřina je posílána do čtyř elektromotorů, určených k pohonu každého z kol, přičemž vzadu pracuje systém Dual-Motor Active Yaw Control (AYC) s funkcí vektorování točivého momentu, jenž zajistí autu potřebnou trakci a stabilitu v zatáčkách.

Docela zajímavé je, co o MI-Tech řekl CEO Mitsubishi Takao Kato: „Budeme rozšiřovat řadu našich produktů elektrifikovaných vozů dodáváním více variant a použitím různých elektrifikovaných technologií v rámci aliance, abychom z Mitsubishi učinili leadera v oblasti plug-in hybridní techniky.“ To se sice dá vysvětlit různě, ale dost možná má nějaký otevřený crossover na bázi MI-Tech opravdu šanci – koneckonců VW už takové auto má a je zatím v tomto segmentu ojedinělé. Jak už jsem psal posledně – to by se mi od Mitsubishi líbilo. 🙂