Novinky

Fernando Alonso potvrdil start Dakaru s Toyotou Hilux

Gazoo Racing a španělský závodník Fernando Alonso oznámily už v srpnu, že šampion formule 1 bude hájit barvy Toyoty na rallye Dakar 2020. Následovala série testů a všechno běželo podle plánu. Jenže pak přišly nijak oslnivé výsledky v prvních závodech a stala se nevídaná věc – Alonso nejspíš znejistěl, protože svět obletěla informace, že neví, zda se na nejnáročnější vytrvalostní rally ukáže.

Teď se však jeho fandové mohou uklidnit – Alonso se na Dakaru se spolujezdcem Marcem Comou skutečně objeví. Ba co víc – Gazoo nasadí dokonce čtyři auta, další posádky speciálů Toyota Hilux budou tvořit Nasser Al-Attiyah a Mathieu Baumel, Giniel de Villiers a Alex Haro, které doplní Bernhard Ten Brinke a Tom Colsoul. Al-Attiyah a Baumel se budou pokoušet obhájit loňský triumf, ale známe Dakar – může to dopadnout všelijak. Nicméně Toyota bude nade vší pochybnost favoritem nadcházejícího ročníku.

Saúdskoarabští šejkové nejspíš zacinkali eurem, protože další ročník se jede v pouštích Blízkého východu, startuje se 5. ledna a končí 17.

Jeden myslel na “Fernando Alonso potvrdil start Dakaru s Toyotou Hilux

  • tak snad tam nebudou vzduchem litat nejaky rakety a drony 😀

Komentáře nejsou povoleny.