Novinky

Honda N600 s motorem z VFR: vítěz soutěže Hot Wheels míří na SEMA

Honda, která patří v Americe k nejčastěji upravovaným značkám, se letos připojila k akci Hot Wheels Legends Tour, pořádanou přímo firmou Mattel. Ta se poprvé konala vloni na počest 50 let existence značky Hot Wheels a jednalo se vlastně o Mattelem organizované srazy upravených aut na parkovištích nákupních středisek Wallmart v různých městech USA. Akce měla takový úspěch, že se letos opět opakovala a této příležitosti využila Honda, která v rámci akce vyhlásila soutěž Honda Super Tuner Legends Series.

Na každém srazu Hot Wheels Legends byly porotou hodnoceny zúčastněné hondy s cílem vybrat tu nejlepší, která se stane součástí expozice Honda na aftermarketové výstavě SEMA. Do finále se dostala Honda S2000 (2003), Honda Civic (1978) a Honda Civic Si (2015), ale vítězem akce se stala tahle Honda N600 z roku 1972.

Na první pohled je docela obyčejná, potěší však krásná retro kola Minilite a překvapí snad jen snížený podvozek (je z Mazdy MX-5 NA) a vytažené blatníky (ty pochází z Chevroletu Camaro 1967). V interiéru jsou ještě použitá sedadla z Polarisu RZR, jinak je (víceméně 😉 ) v původním stavu.

To nejpodstatnější se však událo pod kapotou. Dvouválcová celohliníková šestistovka s výkonem necelých 50 koní, točící 9000/min, která dokázala cca 600 kg vážící autíčko rozjet na 130 km/h, byla nahrazena motocyklovým motorem V4 z VFR800. Ten sice točí „jen“ o 3000/min víc, ale má výkon více než dvojnásobný – přes 100 koní. A když už byl majitel v těch úpravách, změnil ještě konfiguraci pohonného systému a N600 je nyní zadokolka. Realizace celého projektu trvala s přestávkami pět let.

Majitel auta Stephen Mines je dlouholetým fandou Hondy, kterých vlastní „more than few“ 😉 Doufám, že Honda poskytne v rámci prezentace na SEMA více fotografií, tohle N600 si to zaslouží.

2 komentáře: „Honda N600 s motorem z VFR: vítěz soutěže Hot Wheels míří na SEMA

  • vybrali dobre… to ostatni byly celkem paskvily

    • jsem videl to vidko konecne,… Harris byl vysmatej jak nikdy 😀

Komentáře nejsou povoleny.