Novinky

Everus VE-1: Honda už prodává elektrický crossover

Honda představila elektrické SUV eko-značky Everus VE-1 na bázi modelu HR-V už prakticky před rokem, ale teprve nyní byl v Číně zahájen jeho prodej. Everus VE-1 dostal elektromotor o výkonu 163 koní a točivým momentem 280 Nm. S ním zrychlí z nuly na 50 km/h za méně, než 4 sekundy a maximální rychlost jízdy je omezena na 140 km/h.

Zásobárnou energie je 53,6kWh Li-Ion akumulátor, s nímž ujede podle normy NEDC 401 km. Jak dlouho se baterie nabíjí, se mi na čínském webu auta najít nepovedlo, ale asi to pro nás není zase tak důležité. 😉 Zajímavější už je oznámená cena, odpovídající v přepočtu pouhým 520 tisícům korun!

Everus je značka elektromobilů, spadající do joint-venture GAC-Honda, společného podniku Hondy a Guangzhou Automobile Group. Co nevidět se určitě na čínském trhu ale objeví i jeho sourozenec Honda XN-V, připravovaný společností Dongfeng Honda.

2 komentáře: „Everus VE-1: Honda už prodává elektrický crossover

  • Jo, tak to by slo. Ale proc to vozit do Evropy, kdyz sem muzem dovezt ecko s baterkou z mobilu za dvojnasobek. Doufam, ze mazda jim tam taky hodi do mx-30 vetsi baterku a snizi cenu, aby chudak cinan nemusel sahat moc hluboko do kapsy…

  • my Evropané si přece nezasloužíme levnější auta, když jsme všichni milionáři a máme nejvyšší daně světa ?

Komentáře nejsou povoleny.