Novinky

Nissan GT-R: nová generace stále v nedohlednu

Jak už jsem zmínil v článku na téma Nissanu 400Z, na TMS 2019 se ani zdaleka neřešily jen elektromobily. Vrcholní manažeři Nissanu odpovídali i na otázky ohledně sportovních modelů. Jenže zatímco v případě nového Z se už můžeme poměrně konkrétně těšit, supersportovní GT-R je stále ve hvězdách.

Top manažeři automobilky sice stále opakují, že GT-R je pevnou součástí značky a že „Nissan je o vzrušujících autech“, ale zatím to nevypadá, že by se ohledně superauta dělo něco nového. Japonci samozřejmě také mohou úspěšně mlžit, ale stále opakují, že stále nemají ani jasno v tom, jaký systém pohonu by mělo GT-R mít. Samozřejmě pokud by vůz měl dorazit v horizontu pár let, hybrid by vypadal jako nejrozumnější cesta. Jenže se objevují spekulace, že auto bude hotovo až ve druhé polovině příští dekády!

V tom případě už je samozřejmě na zvážení i alternativa plug-in hybridu nebo dokonce elektromobilu, o němž Nissan uvažuje pro GT-R také. To ale jsou špatné zprávy jen zdánlivě – čím později novinka přijde, tím déle se bude vyrábět to současné GT-R, na kterém (ani s ohledem na jeho věk) rozhodně není nic špatného. Nemluvě o tom, že se bude i nadále udržovat ve formě modernizacemi, i v tomto případě prý můžeme brzy očekávat „něco nového“.

Jeden myslel na “Nissan GT-R: nová generace stále v nedohlednu

  • hlavne at z toho nedelaj supersport proboha…dycky to bylo takovy nejaky rychly GTcko, vetsi tezsi coupe apod. Zlaty stary dobry R33 a R34.

Komentáře nejsou povoleny.