Novinky

Toyota Supra GT4: finální verze závoďáku představena

Toyota prezentuje závodní verzi Toyoty Supra na etapy. Nejprve letos v březnu přišel koncept GT4, v srpnu pak spatřila světlo světa reálná závodní verze a nyní …pro velký úspěch přichází GR Supra GT4 ještě jednou. 😉 Toyota, tedy přesněji řečeno německá závodní divize TMG, která má vývoj na starosti, ještě na autě trochu zapracovala a před homologací ještě provedla pár změn.

…ale abyste je hledali lupou. Našel jsem pouze nový výdech v kapotě, pak se cosi objevilo nad zadním logem značky a vypadá to, že byl nepatrně pozměněn tvar předního nárazníku. Řadový třílitrový šestiválec s turbem a výfukem Akrapovič je naladěn na výkon 435 koní a točivý moment 650 Nm, síla motoru jde na zadní kola prostřednictvím sedmistupňového automatu a mechanického diferenciálu se zvýšenou svorností. Pravidla GT4 povolují ABS a kontrolu trakce.

Stavitelný podvozek dodává KW, šestipístkové brzdy vpředu a čtyřpístkové vzadu Brembo, kola pochází od OZ a obouvají pneumatiky Pirelli. Supra GT4 váží 1350 kg.

Supra by se mohla objevit na některých závodech už příští rok, prodej v Evropě začne v březnu 2020, ale v Severní Americe až v srpnu a v Asii v říjnu. Lokální cena činí 175 tisíc euro.