Novinky

Suzuki Jimny Adventure: monster truck Made in Japan

Suzuki Jimny byl vždycky mimořádně schopný v terénu a nová generace na tom není jinak. Vždycky to ale může být lepší a navíc atraktivní design toho aktuálního láká k všemožným úpravám. Tu nejnovější spáchali studenti Nihon Automobile College (NATS) – ano stejné školy, která na Tokyo Motor Show vystavila RX-Vision na bázi Mazdy RX-8.

Výsledkem je model Jimny Adventure, jenž proměnil kei-teréňáček v nefalšovaný monster truck. Jimny se ponechalo vlastní šasi, ale bylo výrazně modifikováno – světlost byla výrazně zvýšena, byly použity speciální pružiny a tlumiče, ale také obří balonové pneumatiky. Karoserie byla osazena externím rámem, který v sobě spojuje funkčnost a vzhled.

Střešní panel a kompletní zástavbu zadních oken lze vyjmout a změnit Jimny Adventure v terénní kabriolet ve stylu wrangleru. Přední sedadla auta byla vyměněna za sportovní sedadla Recaro. NATS se jinak o rozsahu úprav příliš nerozpovídalo, víme však, že minimálně pohonný systém v podobě atmosférické patnáctistovky a čtyřkolky. Auto dělalo na TMS společnost výše zmíněné úpravě Mazdy RX-8.