Novinky

Honda Civic Si: tři úpravy pro SEMA 2019

Honda klade na tuningovou výstavu SEMA v Las Vegas značný důraz – a to nikoli náhodou, tahle japonská značka patří v Americe k nejupravovanějším. Na svém stánku ukázala celou řadu modifikovaných aut, teď vám ukážu trojici vozů Honda Civic Si, které budou na stánku této v USA dobře domestikované japonské automobilky.

Honda se letos věnovala nejen sedanu a kupé Civic Si současné generace, ale vzpomněla si i na Civic Si ze šesté generace této modelové řady. Tohle auto postavil časopis Super Street Magazine už v roce 2000, kdy se stal vítězem Civic Si Challenge, jejímž cílem bylo najít nejlepší tuning v ceně do 10 tisíc dolarů. Dnes je toto auto s plameny na bocích v depozitáři Hondy a existuje dokonce jako modýlek Hot Wheels.

Letošní tuning Super Street Magazine asi v muzeu neskončí, jedná se o Civic Si Sedan současné generace, jenž je postaven výhradně z dílů, dostupných na trhu a všechny úpravy mají být „reversible“, auto tedy lze uvést snadno do původního stavu. A to dnes, kdy zájem o tuning opadá, není také úplně od věci. 😉

Třetí exemplář sice také vypadá jako (zdařilý) tuning, ale …není. 🙂 Tahle Honda Civic Coupe z dílen Jeanneret Racing a Olson Custom Works je ve skutečnosti závodní speciál pro Formula Drift. Předokolkové kupé bylo změněno v zadokolku s výkonem 940(!) koní, které byly získány rozsáhlými úpravami původního motoru 2.4 DOHC i-VTEC (K24).

2 komentáře: „Honda Civic Si: tři úpravy pro SEMA 2019

  • krasny! a to retro sex-spec SI je paradni nostalgie. Porad je to svym zpusobem hezky, ikdyz je to samozrejme ulet na dnesni dobu.

    • Jo, plameny už dneska moc neletí, ale k devadesátkám to patřilo. 🙂 Ale hlavně to 6G Coupe je pořád pěkné auto.

Komentáře nejsou povoleny.