Novinky

Honda na SEMA 2019: klasické modely a …pick-up Chevy

V minulém článku jsem psal o trojici Civiců Si, které Honda vystaví ve své expozici na tuningové výstavě SEMA, teď se budu chvíli věnovat sekci klasických modelů, které budou také na stánku k vidění.

O Hondě N600 (1972) s motorem z VFR už jsem psal, teď jsou ale k dispozici další fotografie, tak se můžeme opět pokochat touto výjimečnou úpravou. Známe už i Civic Si Coupe z roku 1999, ale proč si tuto povedenou modifikaci z roku 2000 nepřipomenout. Za pár let už to bude také youngtimer. 😉

Zajímavě vypadá také Honda S800 Coupe Outlaw z roku 1968. Tu postavil producent a herec Daniel Wu, jenž odolal pokušení swapnout původní osmistovku a namísto toho provedl její generálku a doplnil jej o custom výfuk GReddy, vyvedený středem. Bodykit, zahrnující nástavce blatníků (rozšiřující auto o 100 mm) a nasávací otvor v kapotě, navrhl Kei Miura z Pandem a komplet doplňuje o 50 mm snížený podvozek a rozšířená originální ocelová kola s obutím Toyo R888. Úprav se dočká i interiér, prozrazeno je ale zatím pouze jeho ladění do červena. K dispozici je bohužel zatím pouze nákres, doufejme, že se reálné fotky ještě někde objeví.

Posledním klasickým modelem na stánku Hondy bude …pick-up Chevrolet z roku 1961. 😀 Ptáte se, co se to děje? Honda vzpomíná na tohle auto, které bylo jedním z těch, které sloužily pro distribuci jejích motocyklů v době, kdy společnost American Honda Motor Co., Inc. startovala v USA byznys (1959). Na ložné ploše auta jsou ukotveny motorky Honda 50 (1965) a Honda CB160 (1965), které byly v té době klíčové pro úspěch na americkém trhu.

Jeden myslel na “Honda na SEMA 2019: klasické modely a …pick-up Chevy

Komentáře nejsou povoleny.