Novinky

Toyota Yaris GR-4 Prototype: teaser nového hot-hatche?

Ještě to není ani měsíc, co Toyota oficiálně představila novou generaci modelu Yaris a už se chystá další novinka. Při Rally Australia, která je součástí šampionátu WRC, bude představen prototyp Yaris GR-4, tedy předprodukční verze auta, vyladěného divizí Gazoo Racing.

Už se objevily senzační zprávy, že půjde o odhalení nového hot-hatche, ale to si popravdě řečeno nemyslím. Pokud Toyota něco nezměnila, ty opravdu ostré verze mají nést označení GRMN a nyní jde o Yaris GR, bude se tedy patrně jednat pouze o lehce poladěnou standardní verzi – větší kola, nějaký ten bodykit a s trochou štěstí jinak naladěné šasi a řízení.

Zajímavější už je označení GR-4, které by mohlo znamenat, že Yaris GR (Sport?) bude možné koupit i s pohonem všech kol. Toyota by tak chytře využila svého účinkování ve WRC a nabídla by zákazníkům, kteří nutně nepotřebují výkon přes 200 koní dobře vypadající malou čtyřkolku. Uvidíme, co se nám tedy příští týden vlastně ukáže a co všechno Toyota prozradí, předpokládám však, že uvidíme pouze auto v maskovací fólii a premiéru si automobilka nechá až na březnovou Ženevu. 😉