Novinky

Mitsubishi Mirage a Attrage: teaser dalšího faceliftu

Jak jsem pochopil, model Mitsubishi Mirage nepatří zrovna k nejlepším autům, které Tři diamanty v poslední době vyrobily. Tedy minimálně z pohledu vyspělých trhů, mirage je totiž zaměřeno primárně na ty rozvojové. Ale zásah na těch správných místech dokáže často situaci výrazně vylepšit a vloni objevila informace, že se chystá nová generace. Nyní se ukazuje, že to nebylo úplně přesné. Nebude úplně nová, ale bude se jednat o další, tentokrát důkladnější, facelift. Ten předešlý proběhl už v roce 2015 a moc rozsáhlý nebyl.

Premiéra proběhne 18. listopadu v Thajsku, kde se vůz vyrábí a první teaserová fotka ukazuje, že minimálně po stránce vzhledu půjde o dramatickou změnu lepšímu, auto dostane dravou příď Dynamic Shield včetně nových světlometů a kapoty. Vylepšení se určitě nebude týkat pouze předku, nic bližšího ale Mitsubishi zatím neuvádí. Předpokládám však, že se auto ještě bude pár let vyrábět a mělo by zůstat alespoň trochu konkurenceschopné, takže se asi bude modernizovat ve velkém.

Aktuálně mirage jezdí s atmosférickou tříválcovou dvanáctistovkou o výkonu 79 koní, zkombinovanou s pětistupňovým manuálem nebo CVT. Změnami projde i odvozený sedan Attrage/Mirage G4.