Novinky

Mitsubishi EVO IX MR: rare kousek prodán za 900 tisíc

Devítkový Lancer Evo od Mitsubishi pro mě byl ze všech „evolůšnů“ ten nejlepší. Žiletkové řízení, přesný šestikvalt s kraťoučkými dráhami, perfektní sedadla a famózní podvozek, na to se nezapomíná, přestože jsem ho testoval už před …škoda mluvit. Klidně bych si to zase zopakoval. 😉

Takže nemohu, než závidět novému majiteli tohoto Lanceru Evolution IX MR, jenž auto vydražil na BringaTrailer za 39 tisíc dolarů, což je něco lehce přes 900 tisíc korun. Sedan je v barvě Apex Silver Metallic, má 17″ kovaná kola BBS, tlumiče Bilstein, brzdy Brembo, xenony a nezbytný hřeben na střeše. Od roku 2006, kdy byl vyroben, nenajel ještě ani 16 tisíc kilometrů. Dvoulitrový turbomotor s proměnným časováním MIVEC dává výkon 290 koní a točivý moment 392 Nm.

Devítkové MR se dalo v Americe koupit před 13 lety za 38 tisíc dolarů, majitel tedy koupi s ohledem na inflaci moc nezhodnotil – ale ani nijak zvlášť neprodělal. A přestože je kupní cena značně vysoká, není to mezi EVO IX rekordman. Před dvěma roky se na eBay prodal kousek ze stejného roku za těžko uvěřitelných 138 tisíc dolarů, tedy přibližně 3,2 milionu korun. V tomto případě už se ta investice docela podařila, auto však mělo najeto jen 15(!) km. 😉

2 komentáře: „Mitsubishi EVO IX MR: rare kousek prodán za 900 tisíc

  • no je to mnamkovy…ale je to svym zpusobem smutna koupe, protoze je skoda s tim jezdit, pritom by se clovek svezl, kdyz je to tak krasny 😀 ale skoda tomu dat poradnyho couda nekde uz.
    Tezko rict, jestli si to auto nekdy nekdo vubec fakt uzije vic nez nejaky starsi kybl, co nekdo da do kupy.
    Kazdopadne EVO IX je best. Ikdyz nekdo mi i rikal, ze lepsi je 8cka, protoze ma mechanicky 4×4, jinak je to stejny, jen spolehlivejsi a jednodussi.

    • No jasně, tohle skončí někde ve sbírce a už to asi nikdy nikam nepojede…

      Devítka určitě jezdila lépe, ale je jasné, že na údržbu to bude náročnější.

Komentáře nejsou povoleny.