Novinky

Infiniti představilo elektrickou strategii. Nebude tak úplně elektrická…

Značka Infiniti minulý týden oslavila 30 let existence a v souvislosti s tím prozradila plány do budoucna. Ty, jak automobilka už nějakou dobu naznačuje, budou elektrické, nicméně nesází se vše na jednu kartu. Infiniti nazvalo svou budoucnost Dual Electrification Strategy a bude spočívat v tom, že značka vyvine novou flexibilní platformu pro všechny své modely tak, aby mohla nést dva typy pohonných systémů.

Ten první představují bateriové elektromobily s pohonem všech kol – pro každou nápravu jeden elektromotor. Druhou skupinou aut budou elektromobily, kde bude spalovací motor v podobě tříválcové patnáctistovky s variabilním kompresním poměrem fungovat jako generátor. V tom případě budou mít vozy menší akumulátor (Infiniti počítá s kapacitou baterek od 3,5 do 5,1 kWh) a palivovou nádrž.

Infiniti už také prozradilo, že nová generace aut bude mít celkové výkony od 250 koní do 435 koni a ty nejsilnější verze zvládnou zrychlení na stovku kolem 4,5 s. Benzino-elektrická EV nebude možné nabíjet ze sítě, zdrojem elektřiny tak bude výhradně spalovací motor.

Automobilka také slibuje nové možnosti designu, kdy auta nebudou limitována klasickými komponenty spalovacích motorů. Jedním z hlavních rysů se stane odstranění tradiční masky chladiče a její nahrazení výrazným logem značky.

Jeden myslel na “Infiniti představilo elektrickou strategii. Nebude tak úplně elektrická…

  • na co variabilni kompresni pomer u motoru, kterej pojede vzdy v idealnich otackach jako generator??

Komentáře nejsou povoleny.