Novinky

F1: Red Bull oznámil piloty na sezonu 2020

Tak už máme jasno o tom, kdo bude s motory Honda za zády jezdit ve formuli 1 v příštím roce. Co se áčkového týmu týče, vzhledem k vývoji posledních závodů se nekoná žádné překvapení. Max Verstappen je samozřejmostí a doplní jej Alex Albon, jenž přestoupil z Toro Rosso. Ten nejen že od letní přestávky přinesl týmu více bodů, než Max, ale potěšil zejména svými stíhacími jízdami z posledních míst, kdy neponechal nikoho na pochybách, kdo že je přinejhorším šestý nejrychlejší 😉 jezdec letošní sezony. Alexovi i samotnému týmu nelze, než popřát, aby do příštího ročníku nastoupil v ještě lepší formě a pomohl s bojem o pohár konstruktérů.

Oznámení dvojky jezdců stáje Toro Rosso přináší už trošku smíšené pocity. Poté, co se Pierre Gasly vůbec nechytil v Red Bullu, předváděl v STR ve druhé polovině sezony slušné výkony a řekl bych, že si sedadlo pro příští rok zaslouží. Totéž ale rozhodně nemohu říci o Daniilovi Kvyjatovi – ten byl pro sezonu 2020 bohužel potvrzen také a to i přesto, že dle mého názoru letos nic neukázal, tedy když nepočítáme víceméně náhodu v podobě třetího místa v Německu. Navíc v posledních závodech sebevražednými pokusy o předjíždění předvádí, že přezdívka Torpedo s léty neztratila svůj lesk. Bohužel situace u jezdeckého programu mladých talentů Red Bullu je taková, že není kde brát. Divím se však, že Toro Rosso nezalovilo u konkurence.

Co se Toro Rosso týče, je tu pro příští rok ještě jedna novinka – tým se přejmenuje od příští sezony na Alpha Tauri. Jméno nezní kosmicky náhodou, inspirovalo se skutečně souhvězdím Alfa Centauri a jde o značku módního oblečení společnosti Red Bull.

7 komentářů: „F1: Red Bull oznámil piloty na sezonu 2020

  • U RB mě to nepřekvapilo, i když i tam bych čekal, že budou lepší možnosti (po té, co RB letos předvedl si myslím, že je mnohem atraktivnější než vše za MB a Ferrari). Ale u TR je to docela zklamání. Vyhazov blba Kvjata jsem bral jako samozřejmost, po těch jeho debilních kecech co předváděl na adresu Albona a co sám „dokázal“. Gasly nevím, jestli se z toho může dostat – jezdí sice v TR líp než v RB, ale lepší by byl někdo s potenciálem. Jestli ho Gasly má těžko říct, šanci dostal.

    Ale ono je TR vcelku fuk, hlavně, aby se Max příští rok vzpamatoval a nepřipravoval se o body a šanci na titul sám tím, že se mu nechce kroužit 60 kol a tak to radši zapíchne v prvním.

  • Otázkou je, jak vidí RB potenciál AA, od toho se asi všechno odvíjelo. Navíc dobří piloti od konkurence mají nejspíš i platné smlouvy.

    Gasly podle mě potenciál nemá, ale to STR taky ne – čekal jsem, že s využitím loňské techniky RB předvedou víc. STR není zrovna atraktivní stáj. Co se týče Kvyjata, vzhledem k tomu, že nenašli náhradu ani za něj, těžko by ji našli za Gaslyho. 🙁

    • King: od TR jsem moc nečekal, přecejen Honda udělala letos obrovský kus práce a ten rozdíl byl vidět. Spíš si říkám, že je škoda, že toho TR víc nepustili – určitě je to i o penězích, RB zase nepotřebuje být se všemi auty na bedně a mít TR blíž RB nejspíš bude prostě moc drahá sranda. Spíš uvidíme, co se stane příští rok, nicméně s Gaslym a Kvjatem nejspíš nic zásadního.

      Nicméně nechápu, k čemu je mít juniorku, když stejně žádný talent nevychováváš, ale vozíš tam beznadějného mantáka… I kdyby to byl někdo, kdo v F1 zatím neseděl (nějaký mistr F3 apod.), nemohlo by to být horší a naopak by to bylo si myslím smysluplnější. Ale co já vím, co se tam děje, že.

      • souhlas… meli tam najit klidne nejaky mlady talenty na oba posty. Od toho ten team maji ne?

      • Já jsem to moc nesledoval, ale nějakého talenta s potenciálem pro F1 vyrazili, že prostě nebyl dost dobrý a situace u talentového programu RB je taková, že prostě aktuálně fakt nikoho nemají, což je smutné. Ale že někoho, koho by mohla nasadit, nemá ani samotná Honda, to už je vážně k pláči. Tam je zase problém, že to jsou všechno japonští jezdci a ti se nikdy v F1 neprosadili, nejlepší z nich byl asi Sato…

        • Tak je obecně známo, že Helmut to dost řeže. Nějaké piloty v juniorce maj, ale nikdo z nich nemá aktuálně na F1 potřebných 40 závodních bodů z nižších soutěží. Uvidíme jak se vybarví Jüri Vips a z Japonska tam maj Yuki Tsunoda.
          Bohužel jsem nikde nenašel tabulku, jak jsou na tom pánové s potřebnýma bodama.
          RB tak nějak nemá kde brát a ačkoliv jsem třeba doufal v angažmá Hulka, tak brát z venku nemaj moc ve zvyku.

  • STR musí byť v zúfalej situácii s potenciálnymi jazdcami, keď si Kvyata ponechali… to vykresľuje zúfalú situácu s talentovanými jazdcami v prirípravke RB… nemajú nič. Škoda už teraz premárneneho roku 2020 s Kvyatom.

Komentáře nejsou povoleny.