Novinky

SEMA 2019: Nissan Frontier Desert Runner Concept

Posledním exponátem Nissanu na letošní tuningové výstavě SEMA v Las Vegas byla studie Frontier Desert Runner, společný projekt MA Motorsports a NISMO. Na první pohled zaujme jeho cool šedý lak a samozřejmě zvýšený podvozek od BTF Fabrication s odpružením King Racing a Giant Motorsports (zadní náprava a listová pera) a oversized kola s obutím BFGoodrich o velikosti 37 palců.

Vzhled monster trucku dotváří ještě nové nárazníky s ochrannými rámy a světelná rampa na střeše. Ačkoli by si takové auto říkalo o pohon všech kol, zábava v jeho podání bude jinde. Poháněná jsou pouze ta zadní a to motorem V8 5,6 l z většího modelu Titan s upravenými vnitřnostmi! A aby toho nebylo málo, véosmička dostala navrch turbo Garrett, mezichladič a lehčí setrvačník. Výsledkem je výkon přes 600 koní a točivý moment 950 Nm, přenášený přes manuální šestikvalt.

Řidič a spolujezdec sedí v závodních skořepinách Sparco a fofrklacku dělá společnost hydraulická ruční brzda. Z palubní desky zmizely všechny postradatelné ovladače a potřebné údaje z kapličky nahradil digitální displej na sloupku volantu.

3 komentáře: „SEMA 2019: Nissan Frontier Desert Runner Concept

  • to je divny, ze to neni ctyrkolka… ale pekny to je

    • Svezení to musí být super. Zajímalo by mě, co se s těmihle všemožnými koncepty po výstavách stane. 🙂

      • mohli by to rozdavat diskutujicim na japan-cars vid :p 😀

        ale jako jo, taky by me to zajimalo.

Komentáře nejsou povoleny.