Novinky

Honda Civic X: je tu facelift pro Evropu. Na showroomech bude v lednu

Honda v srpnu ukázala liftback Civic 5D modelového roku 2020 pro USA a nyní, jen s minimálním zpožděním představila jeho evropskou alternativu. Podle očekávání jsou po stránce vzhledu obě verze naprosto identické, budou se lišit pouze výbavami a samozřejmě pro dané trhy specifickou technikou.

Kromě drobet kontroverzních změn v podobě lamel v kapsách obou nárazníků bude mít evropský Civic X 5D standardně full-LED světlomety a nový design denních LED. Základní verze dostanou nový design 16″ kol a vyšší stupně výbav vylepší 17″ ráfky Shark Grey. Škálu laků karoserie zpestří barva Obsidian Blue. Kabina slibuje nové, prémiovější materiály, návrat panelu infotainmentu a ovládání ventilace k mechanickým ovladačům. Top verze nabídnou v osmi směrech stavitelné, elektricky ovládané sedadlo řidiče.

Co se pohonných jednotek týče, vše zůstává při starém. Základem nabídky je 1.0 VTEC Turbo se 126 k a 200 Nm, dále bude možné vybírat mezi 1.5 VTEC Turbo (182 k, 240 Nm) a 1.6 i-DTEC (120 k, 300 Nm). Beze změn zůstává i paleta převodovek, momentálně není známo, zda se budou opět mírně lišit parametry motorů s CVT, ale patrně ano, není důvod spravovat, co není rozbité.

Civic 5D MY2020 bude možné objednávat už od prosince a na prodejnách budou první exempláře v lednu. Tedy alespoň na těch pro Hondu důležitých trzích. 😉

3 komentáře: „Honda Civic X: je tu facelift pro Evropu. Na showroomech bude v lednu

  • Sedan po face je ofiko dostupný v EU už od září.

    • Co jsem četl diskuse na FB Hondy, tak je FL pro Type R v plánu až v polovině roku 2020.

Komentáře nejsou povoleny.