Novinky

Suzuki na Tokyo Motor Show 2019: mini jsou sexy

Mezi japonskými značkami jsou dva hlavní specialisté na malá auta – Daihatsu a Suzuki. A zatímco s exponáty značky z koncernu Toyota už jsme se seznámili, se Suzuki jsem trošku vyčkával – byl totiž malinko problém, najít trošku slušné fotky. Ale povedlo se, tak se na ně pojďme podívat, letos bylo mottem expozice Waku Waku, tedy něco jako vzrušení.

…tak pozor, chápu, že mini a vzrušení může vyvolávat různé asociace, ale furt se bavíme o autech, comprende? 😉

I Suzuki pamatuje lepší (autosalonové) časy, ale marné to nebylo. Pokud stále ještě preferujete staromódní klasická auta, pak nejvíc asi zaujme Waku Spo. Tohle miniauto s retro designem vypadá na první pohled jako 2+2dveřové kupé, ale může to být po osazení příslušným hardtopem i stylový dvoumístný shooting brake. Pomocí přepínačů lze změnit i vzhled přídě a palubní desky.

Suzuki Hanare už se trošku vzdaluje naší oblíbené představě auta. Je plně autonomní, takže bylo možné kabinu přepracovat do podoby „obýváku na kolech“ s velkoplošnou obrazovkou, malými okny a variabilním rozvorem náprav. A samozřejmě i s různými možnostmi konfigurace kabiny pro individuální potřeby majitelů.

Kei CUV Suzuki Hustler se prezentuje dvěma koncepty – jeden jej stylizuje více do off-road stylu, druhý je vlastně jen hustler s trošku výraznějším spodním bodykitem. Celkově nic zvláštního, ale hustler sám o sobě je k sežrání, takže to vlastně ani nemůže dopadnout špatně. 😉

Posledním kouskem je Suzuki Every-Go Everywhere Baby Room. Zní to podivně, ale je to zcela výstižné – kei dodávka Every byla firmou Combi Corporation, specializovanou na produkty péče o děti změněna ve …vozidlo na venčení kojenců. 😀 Máme tu přebalovací pulty, zásobníky na předehřáté ubrousky a pleny, prostor pro kojení, zástěny, prostor pro kočárek, prostě na co si vzpomenete a dost možná i to, na co si nevzpomenete.

2 komentáře: „Suzuki na Tokyo Motor Show 2019: mini jsou sexy

  • by me zajimalo, jak tomu autonomnimu autu reknete, kde a jak ma presne zaparkovat nekde na louce, jak je to na ty fotce…. me do ted nenapadlo.

    • Nějak ho tam třeba dostrkáš přes tablet. 😉

Komentáře nejsou povoleny.