Novinky

Špatné svary trápí i Hondu. Postiženo může být až …10 aut.

Vypadá to, že rok 2019 je sezonou špatně svařených dopravních prostředků. :-O Během letoška došlo k celé řadě svolávacích akcí, týkajících se buď letošních nebo loňských vozů, u nichž se vyskytl problém s různými (chybějícími) svary karoserie. Namátkou – dvakrát se to stalo u Subaru, postižena byla ale také BMW, jeepy, chevrolety, chryslery, dodge nebo kawasaki. A teď se přidává do party také Honda.

Ta svolává do servisu celých deset (10 🙂 ) vozů Pilot a Passport, přičemž je ale zajímavé, že se jedná o modelové roky 2019 i 2020 – jeden Passport 2019, čtyři Piloty 2019 a pět Pilotů 2020. Problém byl v procesu výroby přesně podchycen podle VIN a je tedy jisté, že žádných jiných aut se recall netýká.

U těchto deseti vozů mohla nastat situace, kdy nejsou správně přivařeny pravé a levé horní členy předního rámu ke karoserii, což by mohlo za určitých podmínek způsobit riziko zranění řidiče a posádky. Pokud se závada u některého z deseti aut najde, dealer auto vykoupí zpět nebo nabídne výměnou nové.