Novinky

Toyota upřesnila spolupráci s čínskou automobilkou BYD

Toyota v létě oznámila, že založí společný joint-venture projekt se značkou BYD, jehož cílem bude výroba elektromobilů, určených pro čínský trh. Nyní obě značky prozradily pár detailů navíc, i když všechny (jako třeba objem investovaných finančních prostředků) zatím ne. Co se tedy v Číně chystá?

Joint-venture se bude týkat nového výzkumného a vývojového centra (R&D) se zaměřením na BEV, do něhož obě značky investují stejný balík peněz na přesunou potřebné inženýry z jiných projektů. Výsledkem činnosti má být několik plně elektrických SUV a sedanů, které půjdou do prodeje ještě před rokem 2025.

První čínské elektromobily Toyoty, jenž se začnou prodávat už příští rok a budou vycházet z Toyoty C-HR, ale s BYD nemají nic společného, ta jsou výsledkem spolupráce se značkami GAC a FAW.

Lze předpokládat, že společné R&D vyvine i nové elektromobily pro BYD, ale o tom Toyota ve svém oznámení výslovně nehovoří. Není zatím známo, kdo a kde bude nově vyvinuté BEV Toyoty vyrábět, lze předpokládat, že to také bude BYD, ale montáž může být svěřena i výše zmíněným společným podnikům s jinými partnery.

Jeden myslel na “Toyota upřesnila spolupráci s čínskou automobilkou BYD

  • nejak nemam radost z takovych partnerstvi… to je dycky tak maximalne dobry na to, cinanum predat technologie.

Komentáře nejsou povoleny.